Ruoka rakastaa tulla syödyksi!

Täl­lä vii­kol­la on vie­tet­ty hä­vik­ki­viik­koa, jon­ka ta­voit­tee­na on kiin­nit­tää huo­mi­o­ta ruo­ka­hä­vi­kin vä­hen­tä­mi­seen. Ruo­ka­hä­vik­ki tar­koit­taa alun pe­rin syö­mä­kel­pois­ta ruo­kaa, joka kui­ten­kin pää­tyy ros­kiin. Sen syn­ty oli­si voi­tu vält­tää en­na­koi­mal­la pa­rem­min ruu­an ku­lu­tus­ta tai val­mis­ta­mal­la ja säi­lyt­tä­mäl­lä ruo­ka toi­sin. Suo­mes­sa ruo­ka­hä­vik­kiä syn­tyy vuo­sit­tain ar­vi­ol­ta 360 mil­joo­naa ki­loa, joka on ai­van hur­jan pal­jon lii­kaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?