Vanha-Ulvilassa outo hiljaisuus renkaiden alla

Kirkkotien ajorata tarvitsee vielä viimeistelyn, kuten ajoratamerkinnätkin.
Kirkkotien ajorata tarvitsee vielä viimeistelyn, kuten ajoratamerkinnätkin.

Uusi asfaltti – äänettömyyttä renkaiden alla. Kirkkotie sai sileän pinnan.

Jukka Silvast
Kirkkotie ja pala kaupungintalolta Nakkilan suuntaan johtavaa Ravanintietä saivat uuden asfalttipinnan. Maanantaina illalla urakka siltä osin oli tehty.
– Se oli kahden päivän homma, aluepäällikkö Jari Soikkeli Peab Asfaltilta laskeskeli tiistaina.
Peab Asfalt jatkoi töitä tiistaina vielä valtion kevytväylällä Kirkkotien päästä vt 11:n vierustaa Porin Mikkolan tuntumaan.

Taajamahenkinen osuus valtion tietä Ulvilassa käsitti maantietä 2440 noin 3,9 kilometrin matkan. Se ulottui valtatie 11 liittymästä läpi Vanha-Ulvilan keskustaajaman päättyen taajaman etelälaitaan hautausmaantien tuntumaan. Osuus Salen ympyrästä etelään tuli yllättäen mukaan, sillä Leena Jokinen-Anttilan valtuustoaloitteeseen aiemmin kevätalvella ely-keskus vastasi yksiselitteisesti, ettei osuus mahdu kuluvan vuoden päällystysohjelmaan.

Urakoitsija siirtyi Ulvilasta valtatie 8:lle. Aluepäällikkö Soikkeli sanoo, että yhtiön päällystysryhmä palaa seuraavaksi Ulvilaan Yrjönympyrän tuntumaan kesäkuun 7. päivänä. Soikkelin mukaan ajoitus on myös turvallisuuskysymys, sillä koululiikennöinti on kevään osalta silloin ohi. Päiväkoti Friitalan koulun vieressä toimii töidenkin ajan, mutta Soikkeli sanoo, että tietöistä tullaan etukäteen vielä tiedottamaan, jotta työmaat eivät tule kansalaisille yllätyksenä.
Hän huomauttaa, että Yhdystien ja Siltatien päällystykset tuovat tieliikenteeseen selvän haitan, koska ne ovat merkittäviä liikenteen solmukohtia kaupungissa.

Yrjönympyrä tullaan päällystämään, samoin Yhdystie Sataedun koulun eteen ympyrään saakka. Yhdystie päällystetään myös Yrjönympyrästä valtatie 2:lle saakka. Lisäksi Siltatie Friitalan kiertoliittymään saakka saa asfalttipinnan.

Peabin aluepäällikkö kertoo, että asfattiryhmä pystyy työvuoron aikana tekemään 4–6 kilometriä uutta pintaa. Taajamissa työ hidastuu.
Valtion hoitamille tieosuuksille Ulvilassa uusitaan vain kulutuspinta. Soikkeli arvioi, että pinnan kestoajaksi ennakoidaan 5–10 vuotta. Virasto on viestittänyt, että heillä maakunnan teiden kunnosta tarkka kuva, mikä ohjaa kunnostustöitä, kuten päällystyksiä.

Viime vuonna päällystysmäärä Varsinais-Suomen ely-keskuksen alueella oli poikkeuksellisen suuri johtuen saaduista lisärahoituksista ja bitumin alhaisesta hinnasta. Tänä vuonna bitumin hinta on korkeampi ja tämän vuoden päällystysrahoitus on samaa luokkaa kuin 2010-luvulla keskimäärin. Tavoitteena on pitkäjänteisesti korjausvelan vähentäminen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp