Ulvilan Seudussa tällä viikolla myös:

Aurinko paistaa, moottoripyörät kiiltävät, grillimakkara tuoksuu ja Savipakarin ulkopöydissä rupatellaan leppoisasti. Kun motoristit kohtaavat, juttua riittää. Vaihdetaan kuulumisia, kertoillaan kesän mottoripyöräreissuista, ihaillaan muiden ajopelejä ja keskustellaan niiden ominaisuuksista.
– Täällä hengaillaan leppoisasti yhdessä. Tavataan hengenheimolaisia. Tärkeä osa miitinkiä on tänne ajelu mitä erilaisimpia reittejä pitkin. Väkeä tulee eri puolilta Satakuntaa ja paljon myös Tampereen seudulta, kokemäkeläinen Tapio Reuna kertoo.
Reuna on ajellut Leineperiin Kokemäeltä mustalla Suzuki 1250 Bandit -moottoripyörällään.
– Nuorena minulla oli moottoripyörä, mutta sen jälkeen harrastuksessa oli vuosien tauko. Sitten taisi iskeä viidenkympinvillitys ja oli aloitettava uudelleen. Nyt minulla on neljä erilaista moottoripyörää, Reuna nauraa.

Juhannuksen aatonaattona uimakieltoon asetetuista Kaasmarkun ja Leineperin uimarannoista toinen, eli Kaasmarkun ranta pysyy uimakiellossa. Terveysviranomainen asetti jokirannan toisen näytteen perusteella uimakieltoon, josta se vapautuu vasta kahden puhtaaksi todetun näytteen jälkeen.
Sen sijaan Leineperin uusintanäyte osoittautui raja-arvot alittavaksi ja uiminen sallitaan. Kun raja-arvo enterokokkipitoisuudelle on 400, Leineperissä tulos oli toisessa näytteessä 210 ja Kaasmarkussa 2 800. Enterokokkiongelman syytä ei ole löydetty.

Mari-Anna Stålnacken valtuustoaloite Supernanny-toiminnan aloittamisesta Ulvilassa sai sivistyslautakunnalta lausunnon, jonka mukaan supernannyn palkkaaminen ei ole lainsäädännön mahdollistamaa toimintaa. Lautakunta kuitenkin toteaa, että aloitteesta ilmenevä huoli perheiden jaksamisesta on aiheellinen. Ulvilassa toteutetaan useita toimenpiteitä perheiden tukemiseksi ja niiden kehittämistä sekä yhteistyötä eri tahojen kanssa on edelleen vietävä eteenpäin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp