Ulvilan Seudussa tällä viikolla myös:

Kouluvuosi käynnistyi Mikael Gabrielin keikalla

Ulvilalaiset koululaiset kiljuivat keuhkonsa tyhjiksi, kun Mikael Gabriel nousi lavalle Automaatio Areenalla tiistaina. Konsertti järjestettiin 15 000 euron lisämäärärahalla, jonka Ulvilan valtuusto myönsi nuorisovaltuustolle konsertin järjestämiseen. Lisämääräraha myönnettiin Ulvilan valtuuston 110-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Konserttiin oli kutsuttu kaikki Ulvilan esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion oppilaat.

 

Skeittiparkin uusi asfaltti kolotettu vaaralliseksi

Ulvilan skeittipuisto sai juhannuksen jälkeen uuden asfaltin ja jo muutama viikko sen jälkeen asfaltissa on koloja, jotka aiheuttavat vaaraa skeittaajille. Skeittausta harrastava Lauri Kämppä on harmissaan tilanteesta.
– Tätä on varmasti tehty ihan ajattelemattomuutta. Ilmeisesti sähköskuuteilla on painettu laitetta päin ramppeja ja painettu kaasua, jolloin takapyörä on sutinut ja loppujen lopuksi asfalttiin on tullut koloja. Sen lisäksi, että asfaltista lähtee paloja ja paikoissa on myös sähköskuutin kumin paloja. Se tekee liukkaaksi ja vaaralliseksi paikan. Asfaltti on vaarallinen, kun juuri niistä kohdilta pitäisi skeittaajan ponnistaa rampeille tekemään temppujaan. Mitä, jos laudan renkaat osuvat koloihin?

 

Kaasmarkun kyläsaunassa riittää happi ja lämpö

Kaasmarkun Keskisen myllyn rantamailla saunan piipusta tupruttelee savukiehkura, houkutellen tuoksullaan lähitienoon väkeä kylpemään. Keskisen myllyn sivustalla, sopivasti vain muutaman askeleen päässä vilvoittavasta Kaasmarkunjoesta, seisoo muutama vuosi sitten uusittu telttasauna, jota on lämmitetty koko kesän ajan keskiviikkoisin kyläsaunan nimellä.

 

Paluksella avattiin kuntoportaat

Vuosi sitten Paluksen Nuoret ja Seniorit ry päätti hakea Leader Karhuseudulta rahoitusta kuntoportaiden rakentamista varten. Ajatuksena oli lisätä liikuntamahdollisuuksia aktiiviselle kylälle. 14 kertaa järjestettyjen talkoiden ja 245 talkootyötunnin jälkeen kuntoportaat ovat valmiit vihittäväksi käyttöön.
– Kuntoportaat ovat jälleen yksi paluslaisten voimannäyttö. Olemme näin pieni kylä, mutta silti saamme yhteiskunnallisestikin mitattuna merkittäviä asioita aikaan, hanketta vetänyt Maija Paloheimo puhui avajaistilaisuudessa.
Hänen mielestään kyse on kyläläisten perus asenteesta.
– Kyläläiset eivät istu hiljaa nurkassa valittamassa tai jupisemassa epäkohdista. Kylän henki on sellainen, että tehdään ja laitetaan asiat kuntoon.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp