Ulvilan Seudussa tällä viikolla myös

Ulvilan Pyhän Olavin kirkko toimii tiekirkkona ja sen ovet ovat avoinna matkailijoille vielä 20. elokuuta saakka. Tiekirkkoihin voi poiketa ilman sen kummempia suunnitelmia ja ne tarjoavat tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä. Tarjolla on myös kahvia.
Ulvilan kirkossa matkailijaa vastassa on Eemeli Tuominen, joka kohteliaasti kysyy, haluaako tulija opastusta. Monet haluavat ja hyvä niin, sillä Eemelillä on takataskussaan monia mielenkiintoisia tarinoita ja yksityiskohtia.
– Itseäni kiehtovat erityisesti nuijasodan aikaiset tapahtumat ja sotapäällikkö Akseli Kurki, joka on haudattu kirkon kuorin alle, hän kertoo.

Teatteri Ulpun riemastuttava 30-vuotisjuhlanäytelmä Me Rosvolat tempaa mukaansa alkumetreiltä lähtien. Kun Rosvolat nappaavat 10-vuotiaan Viljan hetken mielijohteesta mukaansa, muuttuu tytön tylsä kesäloma kerta heitolla vauhdikkaaksi seikkailuksi. Vilja saa kuitenkin myös huomata, että jännittävä rosvoelämä ei aina ole herkkua sekään. Näytelmä pohjautuu kirjailija Siri Kolun samannimiseen Finlandia Juniorilla palkittuun lastenkirjaan.Ulpu on tuonut esityksensä ensimmäistä kertaa Kirjurinluodon kesäteatteriin ”isolle lavalle”.

Kokemäenjoesta Joutsijärveen ja Pyhäjärveen johtava vesireitti on saanut Kaasmarkun vaiheille sitkeän ongelman. Viimeksi viime viikolla KVVY-Tutkimus Oy otti yhdeksän uusintanäytettä, jotka osoittavat edelleen Kaasmarkussa uimarannan olevan enterokokkibakteerin saastuttama. Raja-arvo ylittyy.
Ympäristöinsinööri Riikka Niemenmaa sanoo, että tarkentavat markkerinäytteet on otettu maanantaina, ja lähetetty THL:n tutkittavaksi. Tällä halutaan selvittää, mistä suolistobakteeri on peräisin – onko kysymys ihmis-, sika-, nauta-, lintu- tai vaikka villieläinperäisestä. Kun tämä saadaan selville, tutkimukset voidaan rajata pienemmälle alueelle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp