Ulvilan Seudussa kerrottiin tällä viikolla myös

Kullaalainen Sakari Aalto valittiin Vihreiden puoluevaltuuston varajäseneksi Seinäjoen puoluekokouksessa viikonvaihteessa. Aalto sanoo, että varajäsenenäkin hän pysyy ajankohtaisissa puolueen asioissa hyvin kiinni, saa saman materiaalin kuin varsinaiset valtuutetutkin. Elin kokoontuu neljästi vuodessa.
Seinäjoella mukana ollut Aalto sanoo, että kokouksen keskusteluryhmissä vaalitappion syitä pohdittiin. Hän on samalla linjalla siinä, että puolueen pitää paremmin katsoa sinne ns. takariviin, ja kuunnella sieltä tulevia ajatuksia – mennä ja kohdata arkiset asiat.

Ulvilassa tehtiin keväällä palveluverkkoselvitys, jolla haluttiin löytää vaihtoehtoja Kullaan Koskin ja Kaasmarkun kyläkoulujen kohtaloille. Niiden tulevaisuus on ollut keskusteluissa jo pidempään.Keskustelujen taustalla ovat oppilasmäärän väheneminen ja säästöjen etsiminen, koska oppilasmäärän laskusta johtuen kaupungin perusopetukseen saamat valtionosuudet supistuvat.

Alakoululaisten määrän ennustetaan laskevan Ulvilassa yli 250 oppilaalla vuoteen 2030 mennessä. Palautetta voi myös antaa kirjallisesti osoitteeseen Ulvilan kaupunki/kirjaamo, PL 77, 28401 Ulvila. Kysely on avoinna 23. kesäkuuta saakka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp