Ulvilan Seudussa 30 vuotta sitten

Palavaan kankipajaan oli jäänyt loukkoon kuusi uhria. Kaikki saatiin pelastettua.
Palavaan kankipajaan oli jäänyt loukkoon kuusi uhria. Kaikki saatiin pelastettua.

Ulvilan Seutu kertoi 31.8.1989 muun muassa seuraavaa:

Kuuden vapaapalokunnan yhteisharjoitus Kullaalla

Kuuden kunnan vpk:t hälytettiin paikalle, koska ruukinalueen kankipajassa tapahtui räjähdys. Kuusi ihmistä jäi loukkoon. Tästä alkoi Porin Seudun Palopäällystöyhdistyksen vuotuinen paloharjoitus. Viime vuonna sammutusta harjoiteltiin Laviassa, tänä vuonna Kullaalla.

Harjoituksessa totuttelivat vapaapalokuntalaiset yhteistoimintaan, mutta samalla yhteistyötä testasivat päällystö ja alipäällystö.

– Erittäin hyvin harjoitus on toiminut loppujen lopuksi. Odotin, että pientä suplinkia olisi tullut, mutta ei vaan tullut, myhäilee paloharjoituksen suunnittelija, Nakkilan palopäällikkö Timo Aro.

Paloharjoituksen jälkeen kaikki vpk:t kokoontuivat Leineperin koululle kuulemaan kritiikkiä.

– Pääasiana on kouluttaminen. Tarkoituksena on kannustaa ja kehittää, eikä niinkään arvostella, tarkentaa Aro.

Yli 700 autoilijaa testautti ajopelinsä tehoiskussa

Auton pikkuviat ja nopeusmittarin kunto puhuttivat autoilijoita Ulvilassa lauantaina. Paikallisen huoltoaseman järjestämä autopäivä saavutti suuren suosion. Liikkuva poliisi, Ulvilan poliisi ja tiepalvelumiehet tarkistivat nopeuksia ja korjasivat autojen vikoja. Kiirettä riitti, sillä päivän aikana yli 700 autoa käytti hyväkseen ilmaista testauspalvelua.

– Sain idean päivän järjestämiseen siitä, kun olin pannut merkille, miten paljon autoissa on mm. lamppuongelmia. “Yksisilmäisiä” autoja on paljon. Soitin tiepalvelumiehille, ja he suostuivat mukaan. Liikkuvan poliisin partiolle ja Ulvilan poliisille myös päivä sopi, kertoo palvelukeskuspäällikkö Pekka Vehosalmi Ulvilan Finnoilista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp