Ulvilan paloaseman toimintaan ei muutoksia

Jukka Vilponiemi
Aluehallitus on ehdottanut hyvinvointialueen valtuustolle, että alueen nykyistä pelastustoimen palvelutasopäätöstä ja hälytysvastetta muutetaan, koska pelastuslaitos ei ole pystynyt rekrytoimaan riittävästi lisää henkilöstöä.
Aluehallituksen mielestä muutoksella saavutetaan nopein ja kustannustehokkain ratkaisu
Tämä tarkoittaa sitä, että niihin pelastustoimen kiireellisiin tehtäviin, joihin on hälytetty normaalia pelastusyksikköä pienempi muodostelma, hälytetään jatkossa nopein ja tarkoituksenmukaisin täydentävä pelastusyksikkö lähimmältä seuraavalta paloasemalta.
Normaaliin pelastusyksikköön kuuluu paloesimies ja kolme palomiestä, mutta miehistöpulasta johtuen useilla Satakunnan paloasemilla, kuten Ulvilassa, yksikköön kuuluu pelkästään kaki palomiestä.
Puutteet ovat koskeneet Harjavallan, Huittisten, Kankaanpään, Meri-Porin ja Ulvilan paloasemia. Nyt Harjavallan ja Kankaanpään paloasemien vuorovahvuus on voitu nostaa vahvuuteen 1+3 ja Meri-Porin paloaseman vahvuus on kahdessa työvuorossa 1+3 ja kahdessa työvuorossa 0+3.

Pelastusjohtaja Pekka Tähtisen mukaan Ulvilan paloaseman tilanne säilyy muutoksen jälkeenkin nykyisellään ja hänen mielestään hyvänä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp