Ulvilan lenkkipoluille mahtuu edelleen

Massin Majalla viime sunnuntaina kevätpäivä näytti parhaita puoliaan. Kuva: Jari Holmberg
Massin Majalla viime sunnuntaina kevätpäivä näytti parhaita puoliaan. Kuva: Jari Holmberg

Vaikka lenkkeilyreitit ovat saaneet Ulvilassa reilusti uutta liikennettä, kulkusuunnan voi yhä valita vapaasti eikä vauhtiakaan määrät

Jukka Silvast
Massin Majan maastot tunteva Jari Holmberg hieman yllättyi viime sunnuntaina iltapäivällä.
– Parkkipaikalla oli 19 autoa ja neljä tuli vastaan lisäksi tiellä. Ihmiset olivat heittämässä frisbeegolfia, grillaamassa ja sauvakävelemässä. Ei nyt ruuhkaksi saakka kuitenkaan, Ulvilan Uran puheenjohtaja kuvasi ulkoilupäivää.

Vaikka Porin kuuluisille luotojen ulkoilupoluille ulkoilevalle kansalle määrättiin jo kulkusuuntakin, Holmberg luottaa maalaisjärkeen.
– Meillä Massilla on tavallaan jo kulkusuunta vakioitunut. Ja sekin pitää ymmärtää, että lenkille lähdetään vain terveenä, Holmberg kommentoi lisämääräysten mahdollisuutta.
Seuramaja ei toistaiseksi palvele kokoontumistilana. Massin kuntosuunnistukset ovat nekin muuttuneet omatoimirasteiksi, joihin kartat ja ohjeet voi ladata viikottain osoitteesta www.torstairastit.org.

Myös Ulvilan kaupungin vapaa-aikapäällikkö Markku Nevala epäilee, ettei ruuhkaa pääse syntymään, eikä ole syntynyt tähän saakka. Hän tietää, että korona-ajaksi hallituksen antamat käytösmallit ja suositukset ovat menneet hyvin perille.
– Liikuntaympäristöt ovat sen verran laajat, ettei hirveää tungosta ole syntynyt. Sen kyllä näkee, että kuntopoluilla on ihmisiä enemmän kuin normaalisti.
Nevala kiittelee käyttäytymistä.
– Ihmiset väistävät hienosti, tervehtivät ja silmistä paistaa iloisuus, Nevala sanoo.

Vapaa-aikatoimi ei ole suunnitellut lisäohjeistuksia lenkkipoluille. Kuntorasteilla toivotaan käytettävän hansikkaita ja etäisyydet kunnossa. Nevala neuvoo, että esimerkiksi Harjunpään pururata ja Kaasmarkun kuntopolku ovat oivallisia ja varmaan rauhallisia ulkoilureittejä tässäkin ajassa. Eikä Kaskelotin kuntopolullekaan ennakoida ruuhkaa.

Ulvilan kaupunki avasi tiistaina Kaskelotin frisbeegolfradan sekä rajoitetusti tenniskentän verkkoineen. Myös Mynsterin jalkapallokenttä ja Ulvilan Automaatio Areena ovat rajoitetusti auki.
Nevala sanoo, että urheilupaikoille oli tunkeuduttu aidoista huolimatta, ja rajallisen avoimuuden toivotaan auttavan pahimpien patoutumien purkautumisessa.
– Sen valvomme, ettei urheilupaikoilla ole joukkueharjoituksia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp