Ulvilan kaupunki ja kauppaliike järjestivät ostospalvelun iäkkäille

Ulvilan kaupungin työntekijä Maarit Virtanen kokosi tiistaina ensimmäisen erän ikäihmisten ostostilauksista.
Ulvilan kaupungin työntekijä Maarit Virtanen kokosi tiistaina ensimmäisen erän ikäihmisten ostostilauksista.

Maarit Virtanen kokosi tiistaina ensimmäiset kauppakassit vietäviksi ikäihmisten koteihin.

Jukka Silvast
Ulvilan kaupunki ja K-Supermarket Hansa avasivat maanantaina palvelun, jonka kautta yli 70-vuotiaat ulvilalaiset saavat ostaa kauppatarpeita ilman perinteistä kauppareissua. Porin perusturva jakoi ulvilalaisille kyseiseen ikäryhmään kuuluville Maarit Virtasen yhteystiedot. Hän hoitaa tilauspalvelun Ulvilan kaupungin virastolla. Tilauksia tuli heti maanantaina.
Virtanen siirtyi tehtävään Nuorten Työpajasta, jossa hän toimi nuorten yksilövalmentajana. Pajatoiminta hiljeni koronaviruksen vuoksi.
– Numeroon on tullut puheluita ja jos en ole heti vastannut, olen soittanut kaikkiin takaisin, Virtanen vakuuttaa.
Virtanen kokoaa tilausten mukaan ostokset ja vie kotiin perille. Ennen ensimmäistä kauppakassitoimitusta tehdään asiakkaan kanssa laskutusasiakassopimus Hansaan.

Kauppias Kalevi Viinamäki sanoo, että tätä kauppaa tehdään vähän kuin perinteisellä tyylillä laskutuksineen. Hän korostaa, että tällä palvelumuodolla palvellaan etenkin niitä, jotka eivät pysty tilaamaan netin avulla tuotteita kotiin tai lapset ja naapurit eivät hoida kauppa-asiointia. Edelleen iso joukko iäkkäitä ei omista tai ei pysty käyttämään tietokonetta.
– Palvelu on toistaiseksi, pandemian ajaksi, Viinamäki sanoo.

Säännökset yhteiskunnassa ovat lisääntyneet koronaepidemian edetessä. Yli 70-vuotiaat ovat tavallaan karanteenissa kotonaan.

Kauppiaspari Kalevi ja Tuula Viinamäki kertovat, että aiheesta on jo aiemminkin kyselty heiltä. Kalevi tietää, että ikäihmisille kauppareissu on tärkeä osa elämää, sosiaalinen tapahtuma.
– Kauppareissu ja apteekkikäynti, niistä ei haluta luopua.
Kaupassa ei tarkkaan osattu tiistaina vielä arvioida, millaisen suosion palvelu saavuttaa.
– Tämä on palvelu tavallaan väliinputoajille, kauppias sanoo.

Maarit Virtanen kertoo, että saatuihin ostoslistoihin on tullut hyvinkin tarkkoja toiveita. Viinamäki taas sanoo, että jos kaupassa ei välttämättä ole aivan tiettyä merkkiä kyseistä tuotetta, toivottavasti asiakas hieman voi joustaa.

Viinamäen mukaan kaupankäynti on ollut parin viikon ajan normaalia vilkkaampaa ja aina kun hallitus ilmoittaa uusista määräyksistä, vilkastuu. Se että nyt on ostettu tavallaan varastoon, jossakin vaiheessa varastoja ryhdytään syömään.
Kalevi toivoo, että tämän periodin aikana nuoret ryhtyvät arvostamaan myös kouluruokailua. Etäopetuksessa kotona ei välttämättä ole valmista ruokaa tarjolla.

INFO
Kauppakassipalvelu Ulvilassa yli 70-vuotiaille
Tilaukset vastaanotetaan puhelimella ma–to klo 8.00–12.00 ja toimitetaan seuraavana päivänä klo 15 mennessä. Palvelun tavoittaa numerosta 0400 135339 (Maarit Virtanen).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp