Ulvilalaisilta tuli määräajassa 16 ehdotusta kaupungin osallistuvaa budjetointia varten

Ulvilassa ehdotetaan nyt muun muassa frisbeegolfradan laajentamista. Kuva: Jukka Vilponiemi
Ulvilassa ehdotetaan nyt muun muassa frisbeegolfradan laajentamista. Kuva: Jukka Vilponiemi

Jukka Vilponiemi
Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikakööri julisti helmikuussa haun, jolla kaupungin asukkailta haettiin ehdotuksia osallistuvaa budjetointia varten. Kaupungin kuluvan vuoden budjetissa on varattuna 10 000 euroa kuntalaisten osallistumista tukeviin hankkeisiin.

Haun määräaika päättyi maanantaina, ja ehdotuksia tuli kuusitoista. Kulttuuri- ja vapaa-aikaköörin sihteerinä toimivan kulttuuri- ja kirjastopalvelujen päällikön Johanna Jyrkisen mukaan ehdotuksissa oli useita samankaltaisia ideoita, joiden tarkempi analysointi on vielä tekemättä.

Selkeästi uusia hankkeita ovat koirapuisto, liikennepuisto ja talviuintipaikka. Lisäksi esitettiin kylmäallasta Kaskelottiin sekä Pappilanlammen frisbeegolfradan laajentamista.

Johanna Jyrkinen on ehdotusten antiin melko tyytyväinen. Määrä osoittaa, että ainakin osa ulvilalaisista on kiinnostunut kotikaupunkinsa kehittämisestä.
Kaupunki mainosti hanketta kysymällä ”kieli poskessa”, että lähteekö Ulvilasta raketti. Näin mielikuvituksellisia ehdotuksia ei sentään tullut.
Toivottavaa oli, että hankkeet edistävät sosiaalista, kulttuurillista tai liikunnallista hyvinvointia, ja että niiden toteutus on kaupungin määräysvallassa.

Osallistuva budjetointi on osa Ulvilan uutta kaupunkistrategiaa, ja se on sisällytetty kaupungin kokonaisbudjettiin nyt ensimmäistä kertaa. Useissa muissa kunnissa se on ollut käytössä jo aiemmin.

Jyrkinen ei ota nyt kantaa siihen, kuinka toteuttamiskelpoisia nyt saadut ehdotukset ovat. Ongelmallisimpana hän pitää kuitenkin talviuintipaikan järjestämistä.
– Ehdotukset laitetaan lähipäivinä kaupungin verkkosivuille nähtäviksi ja kaikkien kommentoitaviksi, joten katsotaan, millaista keskustelua ehdotukset saavat aikaan.

Kulttuuri- ja vapaa-aikakööri kokoontuu 4. huhtikuuta käsittelemään ehdotuksia. Silloin päätetään, millaisten ehdotusten jatkokäsittelyä esitetään kaupunginhallitukselle.
Arviointikriteerit ovat vaikuttavuus, yhteisöllisyys ja luovuus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp