Ulvila saa syksyllä elinvoimapäällikön

Heikki Kaplas aloittaa Ulvilan elinvoimapäällikkönä syksyllä. Kuva: Tuomas Tiainen
Heikki Kaplas aloittaa Ulvilan elinvoimapäällikkönä syksyllä. Kuva: Tuomas Tiainen

Ulvilan kaupunki saa syksyllä uuden elinvoimapäällikön, kun toimeen valittu Heikki Kaplas aloittaa työnsä.

Jukka Vilponiemi
Kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka valitsi Kaplaksen tehtävään viranhaltijapäätöksellä.
Hakijoita tehtävään oli alun perin 30, ja konsultin soveltuvuusarviointiin lähetettiin heistä kaksi; Satakunnan Yrittäjien järjestöpäällikkö Heikki Kaplas ja Ikaalisten elinvoimakoordinaattori Sanna Lahdensalo.

Elinvoimapäällikön tehtävä on Ulvilassa uusi. Löfbackan mukaan elinvoimapäällikön palkkaaminen perustuu viime vuonna kaupunginvaltuuston hyväksymään Ulvilan vuoteen 2030 ulottuvaan kaupunkistrategiaan, jossa kaupungin elinvoiman lisääminen on yksi pääkohteista ulvilalaisten hyvinvoinnin lisäämisen ohella.
Elinvoiman lisäämiseen kuuluvat muiden muassa yksityisen sektorin työpaikkojen ja yritysten määrän kasvu Ulvilassa.
Elinvoimapäällikkö sijoittuu kaupungin keskushallintoon talousjohtaja Nora Koskisen alaisuuteen.
Elinvoimapäällikkö vastaa kaupungin markkinoinnista, osallistuu sidosryhmätyöhön erityisesti elinkeinotoimen parissa sekä toimii erilaisten elinvoiman kehittämiseen ja vihreän siirtymän edistämiseen tähtäävien hankkeiden innovoijana sekä eteenpäin viejänä.
Hänen keskeisiä yhteistyökumppaneitaan ovat elinkeinoyhtiö Prizztech, ulvilalaiset yritykset ja muut yhteistyökumppanit Satakunnassa.

Ulvilan kaupunki ostaa elinkeinotoimen palvelut edelleen Prizztechiltä, ja lisäksi kaupunginjohtaja on tehnyt aktiivista yhteistyötä Ulvilan yrittäjäyhdistyksen ja paikkakunnalla toimivien yritysten kanssa.
Löfbackan mukaan elinvoimapäällikkö tuo nyt lisäpontta tähän yhteistyöhön.
Porilainen Heikki Kaplas on koulutukseltaan insinööri, ja hän on työskennellyt Satakunnan Yrittäjien palkkalistoilla kymmenisen vuotta.
– Olen tehnyt nykyisessä työssäni paljon yhteistyötä ulvilalaisen elinkeinoelämän ja myös kaupungin kanssa. Sen perusteella tiedän, että Ulvila on vireä yrityskaupunki, ja uudella työlläni on hyvät lähtökohdat. Lisäksi Ulvilan hyvää asemaa korostavat muiden muassa liikenneyhteydet, Kaplas sanoo.
Hän uskoo, että myös yhteistyö Prizztechin kanssa sujuu hyvin.
– Elinvoimapäällikön työ tulee olemaan joukkuepeliä. Yksinään kukaan ei saa paljon aikaiseksi, hän pohtii.

Satakunnan Yrittäjien järjestöpäällikkönä hän sanoo havainneensa sen, kuinka tärkeää yritysten ja kuntien yhteistyö on, ja tämä on huomattu myös kunnissa.
– Kunnathan suorastaan kilpailevat yrittäjämyönteisyydellään.

Kuntien ja elinkeinoelämän nykyisistä suhteista esimerkiksi Satakunnassa kertoo sekin, että erilaisissa johtotehtävissä ”vaihdetaan puolta”.
Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpelahan aloittaa näinä aikoina Satakunnan Yrittäjien uutena toimitusjohtajana. Porin uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna puolestaan työskenteli ennen nykypestiään elinkeinoelämän palveluksessa.
Heikki Kaplas aloittanee työnsä Ulvilassa Mikko Löfbackan toivoman mukaan syyskuussa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp