Ulvila kannustaa nuoriaan kesätyön hakuun

Työllisyyspalvelupäällikkö Rita Koivisto rohkaisee Ulvilan nuoria hakemaan kesätöitä. Kuva: Jukka Vilponiemi
Työllisyyspalvelupäällikkö Rita Koivisto rohkaisee Ulvilan nuoria hakemaan kesätöitä. Kuva: Jukka Vilponiemi

Ulvilan kaupunki antaa tänä vuonna sadalle 16–20-vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden päästä kesätöihin kaupungin tuella.

Jukka Vilponiemi
Ulvilan kaupunginhallitus myönsi viime viikolla yhteensä 40 000 euron määrärahan koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkatukeen.
Yrityksille maksettavalla tuella voidaan työllistää 40 nuorta. Kaupungin omassa organisaatiossa kesätyötä on tarjolla 60 nuorelle.
Viime vuonna tavoiteltiin samoja määriä, mutta työllisyyspalvelupäällikkö Rita Koiviston mukaan korona vähensi lopulta kaupungin työmahdollisuuksia, ja tavoitteesta jäätiin hieman.
– Nyt on kutenkin täysi tempo päällä, ja kannustan nuoria rohkeasti hakemaan aktiivisesti kesätöitä, Koivisto sanoo.

Vanhan sanonnan mukaan nopeat syövät hitaat, ja se pätee kesätyönkin hakuun. Hän patistaa nuoria tarttumaan puhelimeen ja tiedustelemaan ulvilalaisista yrityksistä kesätöitä.
– Kaupungin omat kesätyöpaikat tulevat hakuun Kuntarekryssä, jonne työpaikat avautuvat maaliskuussa. Nuorilla tuskin on vaikeuksia toimia netissä. Näin he saavat kokemusta työpaikan hakemisesta, joka muuttuu koko ajan yhä enemmän sähköiseksi.
Kuntarekryyn pääsee kahta reittiä: joko suoraan osoitteessa kuntarekry.fi ja valitsemalla kunnaksi Ulvilan, tai osoitteesta ulvila.fi ja valitsemalla sieltä työllisyyspalvelut. Hakijoille ilmoitetaan, jos kesätöitä on löytynyt.

Yritysten kesätyöpaikkatukea maksetaan enintään neljältä viikolta 400 euroa nuorta kohti. Ehtona on, että viikoittainen työaika on vähintään 30 tuntia, ja kesätyöntekijälle on maksettava työehtosopimuksen mukaista palkkaa.
Kaupungin tuki maksetaan yritykselle hakemuksen perusteella.

Kaupungin omalla tuella ulvilalainen nuori voi työllistyä kolmeksi viikoksi työajan ollessa 30 tuntia viikossa. Tuen lisäksi tarvittavat palkkarahat ottaa työllistävä yksikkö omista määrärahoistaan.
Kaupungin omaan kesätyöpaikkaan liittyy kuitenkin ehto, että sama nuori voidaan palkata eräin poikkeuksin vain yhtenä kesänä. Rita Koiviston mukaan näin pyritään mahdollistamaan kesätyö mahdollisimman monelle nuorelle.

Tarjolla olevia kesätyöpaikkoja tulee olemaan laaja kirjo.
Rita Koivisto arvioi, että yrityksiin tullee työpaikkoja muun muassa puutarhoista, mansikkamailta ja kahviloista, ehkä myös teollisuudesta. Jopa tilitoimisto on kiinnostunut avustavista työntekijöistä.
Kaupungin puolella työpaikkoja avautuu perinteisesti ateriapalveluista, puistoyksiköstä, kirjastosta, vesilaitokselta, varhaiskasvatuksesta ja matkailupalveluista.
Koivisto uskoo, että esimerkiksi Leineperin matkailukeskus museoineen kiinnostaa joitakin nuoria. Varhaiskasvatuksessa työtä tulee tarjolle muun muassa päiväkotien avustaviin tehtäviin.
Ulvila on aloittamassa ensi kesänä koulualisten kesäruokailun, josta myös avautuu kesätöitä.
Teknisen puolen useimmissa töissä on 18 vuoden ikäraja työturvallisuusmääräysten takia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp