Seutulippu poistuu – kausilippu tilalle

Ulvilalaiset ovat ostaneet vuositasolla keskimäärin 750 joukkoliikenteen seutulippua. Kaupungin suunnitteluinsinööri Eetu Elohaka muistuttaa, että käytännöt muuttuvat vuodenvaihteessa.
Ulvilalaiset ovat ostaneet vuositasolla keskimäärin 750 joukkoliikenteen seutulippua. Kaupungin suunnitteluinsinööri Eetu Elohaka muistuttaa, että käytännöt muuttuvat vuodenvaihteessa.

Vakioreittiä käyttävä ei juuri eroa huomaa, muuten seudun linja-autojen lipputuotteet ovat pirstaloitumassa.

 

Jukka Silvast
Vuodenvaihteen jälkeen ei pääse pendelöimään tai sukkuloimaan yhdellä seutulipulla maakuntatasolla, vaan järjestelmä muuttuu. Seutulipuista luovutaan, koska seutulippujärjestelmän tukimuodot eivät vastaa nykyistä lainsäädäntöä.
Uusi tuote eroaa seutulipusta siten, että uutuus on ostettava tietylle seudulliselle yhteysvälille. Kelan tukemaan opiskelijaseutulippuun ei tule muutoksia.

Ulvila on mukana seudullisessa joukkoliikenneorganisaatiossa ja -järjestelmässä. Joukkoliikennetoimikuntaan kuuluva suunnitteluinsinööri Eetu Elohaka sanoo, että seutulipun täysin korvaavan tuotteen rakentaminen on ollut ja tulee olemaan haastava, eikä välttämättä niin kattavan tuotteen saaminen tarjolle ole mahdollista lyhyellä aikavälillä.

Elohaka kertoo, että Ulvilan ja Porin välillä matkustaminen kausilipulla on mahdollista ensi vuonna kuten tähänkin saakka, mutta vain Porin Linjat Oy:n autoilla. 30 päivän matkustaminen maksaa 65 euroa, alle 12-vuotiaiden 35 euroa.
Hän myös muistuttaa, että Porin Linjojen autoihin sopiva matkakortti ja siihen ensimmäinen matkojen lataus täytyy hankkia Porina-palvelupisteestä. Sen jälkeen uudet lataukset Ulvilan kaupungin alueella voi hoitaa Vanha-Ulvilan Salessa ja Friitalan R-kioskissa.
Joulukuussa ostettu seutulippu on voimassa tammikuun puolella, muuten uutuus otetaan käyttöön vuoden vaihtuessa.

Suunnittelija Merika Lanne Porin kaupungilta huomauttaa, että ulvilalaiset pystyvät matkustamaan kausilipulla myös väliä Pori–Kokemäki, jolloin reitti tarjoaa mahdollisuuden nousta ja poistua bussista Ulvilassa Sataedun oppilaitoksen läheisillä pysäkeillä. Kyseisen välin kausilippu on pätevä Ruosniemen Linja-auton ja Lyttylän Liikenteen linjoilla numerot 70 ja 71. Kausilipun hinta on 70 euroa. Se tulee ostettavaksi reitin linja-autoista, samoin autoissa on mahdollisuus matkojen lataamiseen.

Lanne muistuttaa, että kausilipun hankkiminen muutenkaan ei ole sidottu asuinpaikkaan, vaan sen voivat ostaa kaikki reitille haluavat. Eri liikennöitsijät tiedottavat kausilippunsa ostopaikasta, kelpoisuudesta ja käyttöalueesta omilla verkkosivuillaan ja asiakaspalvelussaan.
Ulvilan kaupungin rahallinen panostus liikennöintikorvauksen muodossa kohdistuu Porin ja Ulvilan väliseen joukkoliikenteeseen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp