Remontissa rakentuu ravintolaosasto K-kaupan yhteyteen

Seinäkin siirtyy. Kauppias akseli Fonsén näyttää mihin suuntaan. Seinän takana on rakentunut aivan uusi kylmätuoteosasto, joka avautuu ensi maanantaina. Työt siirtyvät samalla kaupan myymälätilan puolelle.
Seinäkin siirtyy. Kauppias akseli Fonsén näyttää mihin suuntaan. Seinän takana on rakentunut aivan uusi kylmätuoteosasto, joka avautuu ensi maanantaina. Työt siirtyvät samalla kaupan myymälätilan puolelle.

Miljoonaluokan uudistus kauppaliikkeeseen on Akseli Fonsénin mukaan sitä tasoa, että kauppias tietää syyn, miksi hän tulee töihin aamuisin.

Jukka Silvast
K-kauppias Akseli Fonsén kertoo olevansa hyvin innostunut. Ensimmäinen liiketilauudistus hänen urallaan ja sijoittuu vielä kotikaupunkiin. Hän aloitti K-Supermarket Hansan kauppiaana viime maaliskuun alussa.
Fonsèn sanoo, ettei hän tähän ryhtyisi, ellei uskoisi kaupan tulevaisuuteen Hansassa.

Kauppias kuvaa lähes peruskorjaukseen verrattavaa remonttia omienkin kustannusten osalta miljoonaluokan hankkeeksi. Lähes kaikki uudistetaan. Kylmää tarvitsevat elintarvikkeet siirtyvät ovien taakse, kaupan tila laajenee noin 100 neliöllä ja kaupan yhteyteen tulee ravintolatason keittiö ja uudelle ravintolalle 16 asiakaspaikkaa. Uutta on myös oma savustamo.
Remonttiin on sisällytetty asiakkaiden toiveita, kuten ravintola, gluteenittomat tuotteet, vegaaniosasto sekä ale-laputettujen tuotteiden yhteinen myyntipiste.

Ravintolasta hän sanoo, että sen tarjontaan tuodaan sellaista uutta, mistä Ulvilassa on puutetta. Tätä on esimerkiksi omassa keittiössä nopeasti valmistettavat ns. takeaway-annokset.
– Ruokalistaa emme ole vielä tehneet. Teemme tarjolle paljon enemmän omaa kuin mitä olemme ennen tehneet.

Ravintolaan tulee oma kassapiste. Paikka varustetaan viini- ja olutoikeuksin. Kauppias puhuu askeleesta elämysten suuntaan – elämysten tarjoamisesta, sillä paikkaa voi pitää auki iltaisinkin.
Nimen julkistamisen aika on myöhemmin, vaikka nimi on liki varmana päätetty.

Akseli Fonsén sanoo, että uudistus on kilpailutilanteenkin vuoksi ajankohtainen, mutta huomauttaa samalla, että Hansaan K-ketjun myymälä tehtiin lähes 20 vuotta sitten ja se on toiminut ilman isompia uudistuksia.
Uutta kilpailua syntyy, kun valtatie kakkosen toiselle puolelle rakentuu uusi S-market. Fonsén näkee Ulvilan kilpailutilanteenkin kautta muuttuvan aiempaa vetovoimaisemmaksi kaupungiksi.

Avajaisia suunnitellaan joulukuun 4. päivään, mutta kauppias jättää pienen elämisen varan aikatauluun, sillä remontti on vielä paljon kesken.
Ensi viikolla uudistustyö muuttuu asiakkaan suuntaan näkyväksi, kun remontti siirtyy myymälän suureen tilaan. Tähän saakka uutta on rakennettu lähinnä pressujen takana taustatiloissa. Ensi maanantaina pitkä rivistö kylmää vaativia tuotteita viedään ovellisiin kylmäkaappeihin seinälinjan siirtyessä kaksi metriä taakse ja uudet kaapit tulevat näkyviin.
– Tilat valmistuvat hyvissä ajoin ennen joulua, hän vakuuttelee kokonaisuudesta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp