Mynsterin pallokenttä saa kuntoilulaitteet osallistavalla budjetoinnilla

Jukka Vilponiemi
Ulvilan kaupunginhallitus jakoi maanantaina kaupunkilaisten osallistavaan budjetointiin varatut 10 000 euroa kolmen kohteen kesken.
Suurin määräraha, 7 850 euroa, osoitettiin Mynsterin jalkapallokentän viereen asennettavaan kuntoilulaitteeseen.
Kullaan Avoimet kylät -tapahtuma sai 1 500 euron avustuksen, ja Krapistoon asennettavaa lentopalloverkkoa varten osoitettiin 650 euron määräraha.
Kaikkia näitä kohteita esitetiin alkuvuodesta, kun kaupunki pyysi asukkailta ehdotuksia osallistavaan budjetointiin varatun määrärahan käytöstä.

Eniten ehdotuksia tuli kuitenkin koirapuiston perustamiseksi Ulvilaan, mutta sen toteuttaminen ei olisi mahtunut 10 000 euron määrärahan puitteisiin, joten kaupunginhallitus päätti palata siihen kaupungin ensi vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä.
Kaupunginhallituksen päätös perustui osallistavan budjetoinnin toteuttamisesta vastaavan kulttuuri- ja vapaa-aikaköörin ja sivistyslautakunnan esityksiin.

Osallistava budjetointi sai ulvilalaisilta kaikkiaan 33 ehdotusta, joiden kärjessä olivat koirapuiston ja Mynsterin kentän kuntolaitteiden lisäksi talviuintipaikan järjestäminen, nuorten mopoilurata ja lasten liikennepuisto. Nämä saivat kuntalaisten kommenteissa eniten kannatusta.
Lisäksi ehdotusten joukossa olivat muun muassa frisbeegolfradan laajennus, Leineperin kesäiset lavatanssit, Kullaan jouluvalot ja kaikille 16- ja 17-vuotiaille kesätöitä 10 päiväksi.

Kulttuuri- ja vapaa-aikaköörin mielenkiintoa herätti eniten koirapuisto, mutta teknisen viraston laskelmien mukaan sen kustannukset olisivat olleet 25 000 euroa, joten sen perustaminen jätettiin ensi vuoden budjettiin.
Koirapuiston perustaminen on ollut Ulvilassa esillä aiemminkin.

Mynsterin kentän kuntolaitteet katsottiin merkittäväksi palvelutason nostamiseksi. Kööri lämpeni myös Pro Kullaa -yhdistyksen puuhaamalle Kullaan Avoimet kylät -tapahtumalle, joka järjestetään 10. kesäkuuta. Tapahtuman kustannusarvio on ohjelmineen 4 300 euroa, joten 1 500 euron avustus on merkittävä.

Vanha-Ulvilan pienkiinteistöyhdistyksen esittämä lentopalloverkon pystyttäminen Krapistoon katsottiin myös tärkeäksi. Yhdistys on järjestänyt talvikausina lentopalloiltoja Vanhakylän koululla. Lentopalloverkon hankkiminen kesäkaudeksi ulkosalle lisää asukkaiden liikunta- ja yhdessäolomahdollisuuksia ympäri vuoden.
Verkko on tarkoitus pystyttää Porkantien tyhjälle nurmialueelle, jossa on aiemmin ollut leikkikenttä.
Pienkiinteistöyhdistys on luvannut hoitaa verkon pystytyksen.

Rahanjaon arviointikriteerit olivat vaikuttavuus, yhteisöllisyys, luovuus, kestävä kehitys ja ennakkoluulottomuus.
Hankkeiden piti olla lain mukaisia ja niiden toteutuksen tuli olla kaupungin päätösvallassa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp