Mynsterin jalkapallokenttä saa uuden tekonurmen heinäkuussa. Vanha pinnoite uusiokäytetään.
Maarit Kautto
Mynsterin 14 vuotta vanha tekonurmikenttä kierrätetään ja siitä rakennetaan uusi, alle 12-vuotiaille junioreille tarkoitettu jalkapallokenttä Kaskelotin läheisyyteen. Sivistyslautakunta päätti asiasta kokouksessaan 24. tammikuuta.
– Vanhasta tekonurmesta hyödynnetään ne osat, jotka ovat vielä käyttökelpoisessa kunnossa. Kuluneimpia ovat maalien edustat, mutta esimerkiksi reunoilla on vielä paljon kierrätettävää, sivistys- ja hyvinvointijohtaja Kimmo Vepsä toteaa.
Mynsterin jalkapallokentän tekonurmen uusimiseen on valtuuston hyväksymässä investointiohjelmassa varattu 250 000 euroa. Kaupungin liikuntapalvelut hakee lisäksi Karhuseudulta hankkeelle 90 000 euron lisärahoitusta.
– Eräs edellytys lisärahoituksen saamiseen on, että hanke luo uusia mahdollisuuksia ulvilalaisten liikuntapalveluihin. Pelkkä Mynsterin tekonurmen uusiminen ei tätä lisäarvoa tuo, joten vanha kenttäpinnoite uusiokäytetään ja luodaan Kaskelotin läheisyyteen toinen tekonurmikenttä, jota jalkapalloilijoiden lisäksi voivat käyttää myös koulut liikuntatunneillaan sekä muutkin liikunnan harrastajat. Kaskelotin uusiokentälle tulee nykyaikainen led-valaistus ja alue aidataan ilkivallan estämiseksi, Vepsä selvittää.
Mynsterin kentän uusi pinnoite tulee olemaan laadullisesti FIFA:n kriteerit täyttävä ja varustettu alapuolisella joustolla. Mynsteriin asennetaan samalla myös led-valaistus, sähköinen tulostaulu ja kameravalvonta. Lämmitystä kenttäalueelle ei tule.
Mynsterin kentän pääkäyttäjä on FC Ulvila, jolla on nuoria lisenssipelaajia yli 320. Hankesuunnitelman mukaan uuden tekonurmen myötä huomioidaan muitakin lajeja, esimerkiksi pesäpalloilun mahdollisten valtakunnallisten leirien tarvetta, sillä uuteen kenttään piirretään tarvittaessa pesäpallokentän viivat.
Uudella tekonurmella voidaan järjestää myös esimerkiksi kaupungin omien, ikääntyville suunnattujen liikuntaryhmien liikuntahetkiä huhtikuun alusta loka–marraskuun puoliväliin.
Kimmo Vepsä korostaa, että Mynsterin uusi tekonurmi ja Kaskelotin uusiokenttä toteuttavat osaltaan yhtä Ulvilan uunituoreen kaupunkistrategian 2030 tavoitetta, joka on Satakunnan terveimmät ja liikkuvimmat kuntalaiset.
– Työsarkaa kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamisessa on vielä paljon, sillä muun muassa vuoden 2022 Move!-mittauksen mukaan iso osa koulujen oppilaista on huonokuntoisia. Esimerkiksi 8.-luokkalaisista tytöistä lähes 50 prosentilla huono fyysinen kunto voi aiheuttaa haasteita arjen jaksamiseen.
– Työn alla on vuonna 2020 laaditun liikuntastrategian päivittäminen kaupunkistrategian uusiin viitekehyksiin. Tarkoituksena on ottaa muun muassa opettajat mukaan pohtimaan, mitä lasten ja nuorten liikkumattomuuden eteen voitaisiin tehdä.
– Strategiat ovat kuitenkin vain papereita, meidän on tehtävä tekoja ja saatava nuo paperit elämään, Vepsä painottaa.