Muutoksia koulujen terveydenhoitoon Kullaan suunnalla

Terveydenhoitajat Tanja Pekkarinen (vas.) ja Sanna Tommila liikkuvat tehtävissään eri kaupunginosien työkohteissa viikon aikana. Esimerkiksi Harjunpäässä Tommila toimii kouluterveydenhuollossa, Pekkarinen hoitaa lastenneuvolassa.
Terveydenhoitajat Tanja Pekkarinen (vas.) ja Sanna Tommila liikkuvat tehtävissään eri kaupunginosien työkohteissa viikon aikana. Esimerkiksi Harjunpäässä Tommila toimii kouluterveydenhuollossa, Pekkarinen hoitaa lastenneuvolassa.

 

Porin perusturva on järjestellyt Kaasmarkun, Harjunpään ja Kullaan Koskin lasten ja koululaisten terveydenhuoltoa uuteen asentoon.

Jukka Silvast
Aikuisten terveyshuoltoon tässä uudistuksessa ei tule mitään uutta, vaan järjestelyt koskevat koululaisia ja alle kouluikäisiä.

Kullaan lastenneuvolassa ja Koskin koulun kouluterveydenhuollossa työskentelee yhteinen terveydenhoitaja Tanja Pekkarinen. Hän hoitaa myös Harjunpään lastenneuvolaa. Pekkarinen on Koskin koululla keskiviikosta perjantaihin, sekä maanantaisin ja tiistaisin Harjunpäässä 13.9. alkaen. Harjunpään lastenneuvolassa käyvät aluksi yli 1-vuotiaat, alle 1-vuotiaat käyvät Ulvilassa.

Harjunpään ja Kaasmarkun kouluterveydenhuollossa on yhteinen terveydenhoitaja. Hän on Sanna Tommila.
Sanna Tommila työskentelee Harjunpään koululla keskiviikkoisin ja parillisina torstaina sekä Kaasmarkun koululla parittomina torstaina. Maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin Sanna Tommila työskentelee Porin Uudenkoiviston koululla.

Sanna Tommila kertoo, että kouluterveydenhoitajan työhön kuuluu esimerkiksi terveystarkastukset oppilaalle joka vuosi. Seurantaa tarvitsevat oppilaat tavataan useammin. Kasvua seurataan säännöllisesti muun muassa mittauksin ja punnituksin.
– Kysellään ja kannustetaan. Myös kaverisuhteista kysellään ja kiusaamisasioista keskustellaan, Tommila kertoo.
Hän huomauttaa, että kouluterveydenhuollossa keskustellaan laajasti asioista, myös perheen asiat huomioiden. Myös harrastukset vaikuttavat yleiseen hyvään oloon, joten niistäkin keskustellaan.
– Nyt korona-aikana harrastukset ovat saattaneet katketa, vanhoja on lopeteltu ja nyt aloitetaan uusia.
Koronapandemia on aihepiiri, josta etenkin vanhemmat ovat paljon viestitelleet ja kyselleet. Tommila sanoo, ettei alakoulun 12-vuotta täyttäneitä rokoteta koululla, vaan massarokotuspisteissä tai omilla terveysasemilla. Yläkoululaiset ja lukiolaiset rokotetaan kouluilla.
– Olen itsekin ollut rokottamassa yläkoulussa ja lukiossa.

Harjunpään ja Kullaan äitiysneuvola toteutetaan Ulvilan neuvolassa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp