Mahdollista häirintää UPV:n naisten joukkueessa

Annina Ruokoski
Ulvilan Pesä-Veikot tiedotti tiistaina verkkosivuillaan, että seuran naisten joukkueessa on tapahtunut mahdollisesti häirintää. Lähes samanaikaisesti asiasta tiedotti Suomen Pesäpalloliitto.
UPV:n johtokunta kertoo, että se on saanut 18. kesäkuuta tietoonsa, että seuran naisten joukkueen miesvalmentaja on epäiltynä häirintätapauksista.
– UPV:n tiedotteessa painotetaan, että seuralla on nollatoleranssi häirintään. Asian vuoksi kyseinen naisten joukkueen miesvalmentaja on sivussa kaikesta seuran toiminnasta. Asiasta on tehty tutkintapyyntö poliisille ja ilmoitettu Suomen Pesäpalloliitolle sekä Suomen urheilun eettiselle keskukselle eli SUEK ry:lle, toteaa UPV:n johtokunnan jäsen ja turvallisuuspäällikkö Jussi Elo toteaa.
Seura kannustaa kaikkia, jotka kokevat tulleensa ahdistelluiksi tai kiusatuiksi olemaan yhteydessä Suomen Pesäpalloliiton sivuilla mainittuihin kanaviin asioiden eteenpäin viemiseksi.
Seura ja joukkue toivovat yhdessä, että tapauksesta huolimatta, joukkue saa loppukesän keskittyä rauhassa hienoon lajiin, pesäpalloon.

Suomen Pesäpalloliiton tiedotteessa kerrotaan, että pesäpalloliiton toimintasääntöjen mukaan tapaus siirtyy Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tutkintaan, jonka päätöksen jälkeen ryhdytään tarvittaessa toimenpiteisiin.
Pesäpalloliitto tuomitsee yksiselitteisesti kaikenlaisen ahdistelun ja häirinnän. Yhdenkään pesäpallossa työskentelevän, tai lajia harrastavan, ei tule ikinä kokea oloaan turvattomaksi lajin parissa toimiessaan. Häirinnän kitkemiseen liittyvät kokonaisuudet sisältyvät valmentajien koulutuksiin ja ovat pakolliset muun muassa lasten ja nuorten valtakunnallisten leirien valmentajille.
Pesäpalloliitto on sitoutunut vakavia eettisiä rikkomuksia käsittelevän, Olympiakomitean alaisen yhteisen kurinpitolautakunnan toimintaan. Pesäpallotoimijoita on kehotettu ilmoittamaan matalalla kynnyksellä eteenpäin kokemastaan tai havaitsemaan häirinnästä, esimerkiksi liiton nettisivuilla mainittujen kanavien kautta (https://www.pesis.fi/kilpailu/eettiset-asiat/).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp