Luvassa iloinen puhallinmusiikin kavalkadi

Ulvilan puhallinorkesteri ja Porin VPK:n soittokunta ovat löytäneet toisensa ja tarjoilevat komean yhteiskonsertin. Kuva: Maarit Kautto
Ulvilan puhallinorkesteri ja Porin VPK:n soittokunta ovat löytäneet toisensa ja tarjoilevat komean yhteiskonsertin. Kuva: Maarit Kautto

Ulvilan puhallinorkesteri ja Porin VPK:n soittokunta löivät hynttyyt yhteen ja tarjoavat marraskuisessa yhteiskonsertissaan komeaa soitantaa.

Maarit Kautto
Friitalan koulun musiikkiluokasta kajahtaa komeaa puhallinmusiikkia, kun Ulvilan puhallinorkesteri ja Porin VPK:n soittokunta harjoittelevat yhdessä tulevaa konserttiaan varten.
– Siitä on varmasti kymmeniä vuosia, kun Porin VPK:n soittokunta on viimeksi esiintynyt Ulvilassa. Olemme iloisia, että tämä perinteikäs soittokunta vastasi kosintaamme myönteisesti ja nyt luvassa onkin hieno yhteiskonsertti. Tämän kokoonpanon nimi voisi olla vaikkapa Milleniumbändi, Ulvilan puhallinorkesterin kapellimestari Heikki Haulanto toteaa.

Tuubat, pasuunat ja muut puhaltimet soivat Ulvilan lukiossa 18. marraskuuta kello 18.30 alkaen Ulvilan puhallinorkesterin 20-vuotisen taipaleen kunniaksi. Tahtipuikkoja heiluttelevat Heikki Haulanto ja Porin VPK:n soittokunnan kapellimestari Markku Ollila.
– Juhlakonsertti siirtyi kahdella vuodella koronan takia, mutta nyt pääsemme vihdoin sen toteuttamaan. Tarjoilemme kavalkadin puhallinorkesterin ohjelmistoon kuuluvista kappaleista. Luvassa on musiikkia marsseista, valsseista ja foxtroteista aina dixielandiin. Todellinen sillisalaatti, joka tarjoaa jokaiselle jotakin, Heikki Haulanto nauraa ja jatkaa:
– Koskaan ennen emme ole soittaneet yhdessä Porin VPK:n soittokunnan kanssa. Tämä on kuitenkin osoittautunut hyväksi kokoonpanoksi ja yhteistyö voi poikia jotain myös tulevaisuudessa. Minulle henkilökohtaisesti on iso asia päästä johtamaan tällaista soittokuntaa. Meitä UPO:laisia on vain kahdeksan ja loput soittajat ovat Porin VPK:n soittokunnasta. Kaikkiaan konsertin kokoonpanossa esiintyy kolmisenkymmentä soittajaa.

Ulvilan puhallinorkesteri on perustettu vuonna 2000 ja Porin VPK:n soittokunta vuonna 1884.
– Me olemme siis aivan lapsenkengissä porilaisiin verrattuna, Heikki Haulanto hymyilee.
Ulvilan puhallinorkesterin perustamisen primus motorina toimi aikoinaan Eero Hulkko ja Heikki Haulanto pyydettiin heti alussa kapellimestariksi. Alun perin soittajia oli viitisentoista.
– Nykyään meitä on siis kahdeksan. Erittäin mielellään otamme riveihimme uusia soittajia. Soitamme helpohkoja kappaleita ja kynnys päästä mukaan on matala. Olisi hienoa, jos soittokunnan tarina jatkuisi vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Ulvilan puhallinorkesteri esiintyy silloin tällöin kirkossa ja on soittanut myös veteraanipäivän juhlissa, veteraanien kuntoutuslaitoksessa, Hansa-markkinoilla ja monissa muissa tapahtumissa.
– Kymmenvuotiskonserttimme oli erityisen upea. Silloin solistinamme esiintyi Heidi Kyrö, Heikki Haulanto muistelee.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp