Lukiolaiset jäävät kotioppiin

Kuva: Jukka Silvast Kevyenliikenteen väylille, kuten lukion nurkille, tulee aivan uutta liikettä koululaisten palatessa lähiopetukseen. Autoilijoiden kannattaa terästää aistejaan.
Kuva: Jukka Silvast Kevyenliikenteen väylille, kuten lukion nurkille, tulee aivan uutta liikettä koululaisten palatessa lähiopetukseen. Autoilijoiden kannattaa terästää aistejaan.

Osa Ulvilan yläkoululaisista siirtyy lukion tiloihin, kun lukiolaiset jatkavat kotona etäopiskelua.

Jukka Silvast
Ulvilan lukiolaiset jatkavat etäopiskelua myös toukokuun kahden viimeisen viikon ajan. Sivistysjohtaja Kimmo Vepsä sanoo tehneensä päätöksen, koska hänen mukaansa myös poikkeamiin on mahdollisuus nykytilanteessa.
Ylä- ja alakoululaiset muuten kaupungissa aloittavat lähiopetuksen 14.5. torstaina. Kouluvuosi päättyy 30.5. lauantaina. Vielä keskiviikkona kaupungin sivistystoimessa odoteltiin tarkempia ohjeistuksia, sillä kaikki toimintaohjeet hallituksen alkuviikon tiedotuksen pohjalta eivät olleet avautuneet.

Vepsä sanoo, että lukiolaisten etäkauden jatkaminen antaa mahdollisuuden sijoittaa yläkoululaisia lukioon ja se tuo väljyyttä yläkoululle.
–Rehtorit parhaillaan miettivät opetusjärjestelyjä, Vepsä kommentoi keskiviikkona.

Opetuksen järjestäminen alakouluilla katsotaan helpommaksi, kun opettajat voivat keskittyä opetukseen vakioryhmissä. Ruokailut ohjataan omiin luokkiin ja liikuntasaleja hyödynnetään. Vepsä kuvaa väljyyttä tässäkin toimintamalliksi kuten opetusjärjestelyissäkin.
– Meidän alueellamme ei nyt ole ollut epidemiaa ja se on hyvä. Taudin leviämiseen varaudutaan, sillä tilanne voi muuttua. Viestini on kotiin ollut, että paluu kouluun on turvallista, Vepsä sanoo.

Nopea analyysi etäopetuskaudesta sivistysjohtajan mukaan on, että se sujui erittäin hyvin, eikä osaamisvajetta ole ollut havaittavissa. Oppilaat ovat saaneet oppia myös uutta työelämäänkin liittyvää kuten etäyhteyksien toimivuutta. Tätä ehkä voidaan myöhemminkin koulunkäynnissä ja normaaliolosuhteissa hyödyntää.
– Joillekin oppilaille paluu kouluun yhteen muiden kanssa voi olla henkisesti hyvä asia, hän lisää.

Ulvilan kirjastot avautuvat käyttäjille 1. kesäkuuta. Keskiviikkona ei vielä sivistysjohtaja Vepsäkään osannut sanoa, miten toimitaan kun lainaus ja palautus ovat jo sallittuja, mutta kirjastoon ei pääse sisälle. Lisää ohjeita odotellaan valtionhallinnon suunnalta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp