Läheisyys on paikallislehden valtti

Ulvilan Seudun uudeksi päätoimittajaksi on valittu Annina Ruokoski. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1. toukokuuta alkaen. Ruokoskella on pitkä kokemus paikallislehdistä. Hän on ollut toimittajana ja tuottajana muun muassa Kankaanpään Seudussa, Uutismarkussa ja Uutisoiva-lehdessä Hämeenkyrössä. Ruokoski jatkaa edelleen Noormarkussa, Pomarkussa, Laviassa ja Ahlaisissa ilmestyvän Uutisluotsin päätoimittajana. Uutisluotsia hän on tehnyt vuodesta 2018 lähtien.
Ulvilan Seudun ja Uutisluotsin omistaa Lalli Oy, joka julkaisee myös Satakunnan Viikko -lehteä.
– Paikallislehden tekeminen on mielenkiintoista ja antoisaa työtä. Paikallislehden tekemisessä keskitytään oman alueen asioihin ja yritetään löytää niihin uudenlaisia näkökulmia ja selvitellään esimerkiksi, miten kunnalliset päätökset vaikuttavat tavallisen asukkaan elämään. Paikallislehden tuottaminen on erittäin monipuolista; välillä pääsee juttukeikalle sellaisiinkin paikkoihin, joihin ei muuten pääse tai tutustumaan sellaisiin asioihin, joista ei aiemmin ole kuullutkaan, hän toteaa.
– Odotan innolla uutta pestiä ja haastetta. Toivon yhteydenottoja matalalla kynnyksellä, yhteistyöllä lehdestä tulee aina mielenkiintoinen.

Ulvilan Seudun tekijöinä jatkavat tutut ammattilaiset. Lehti toimii vuorovaikutuksessa lukijoidensa kanssa, joten juttuvinkkejä ja -aiheita kaivataan jokaiselta elämänalueelta.
– Kevään aikana uusiutuvat myös Ulvilan Seudun verkkosivut ja tarjolle tulee myös tilattava näköislehti.
– Paikallislehden tekemisessä tärkeintä ovat luotettavuus ja läheisyys. Paikallislehti ei kilpaile isojen ja useammin ilmestyvien lehtien kanssa niin sanotuista suurista uutisista, vaan hakee ennemmin uutisten taustalla olevia ilmiöitä ja tarinoita. Parhaat jutut syntyvät ihmisistä ja heidän tarinoistaan. Ihmisten kokoiset asiat ovat uutisia paikallislehdessä, Ruokoski toteaa.
Hyvän paikallislehden konsepti on tuottaa lukijalleen sellaista sisältöä, mitä muut eivät tarjoa. Tärkeää on tietenkin uutisoida esimerkiksi kunnallista päätöksistä, mutta myös esimerkiksi lasten urheilukisoista tai muista paikallisista tapahtumista. Paikallislehden sisällöstä pitää löytyä jokaiselle jotakin, niin kulttuuria, urheilua kuin kunnallispolitiikkaa ja kaikkea siltä väliltä.

Vapaa-ajallaan Ruokoski lenkkeilee koiran kanssa, pyöräilee maastossa, pelaa padelia ja harrastaa sotilaskotitoimintaa.
– Asun Kankaanpäässä, olen kotoisin Noormarkusta, joten Satakunta ja Porin alue ovat tuttuja. Ulvila on vielä vähän tuntematonta seutua, mutta eiköhän tässä pikku hiljaa tutuiksi päästä. Minuun voi olla yhteydessä esimerkiksi sähköpostilla annina.ruokoski@ulvilanseutu.fi ja toivottavasti yhteydenottoja tuleekin, sillä olen innokas tutustumaan Ulvilan elämään ja ihmisiin, Ruokoski kehottaa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp