Laajeneeko Kullaalta lähtevä palvelulinja Laviaan?

Kimmo Vepsä selvittää parhaillaan, voisiko palvelulinjan reitti laajeta. Asko Mäkisen mukaan voisi toinen auto tarvittaessa lähteä Laviasta, sillä Kullaan reitti on ollut suosittu. Kuva; Pauliina Vilpakka
Kimmo Vepsä selvittää parhaillaan, voisiko palvelulinjan reitti laajeta. Asko Mäkisen mukaan voisi toinen auto tarvittaessa lähteä Laviasta, sillä Kullaan reitti on ollut suosittu. Kuva; Pauliina Vilpakka

Porin ja Ulvilan välillä on suunnitteilla yhteistyö, jonka myötä myös lavialaiset pääsisivät ostoksille Ulvilaan.

Katri Mäenpää
Ulvilassa vajaan vuoden pyörinyt palvelulinja Kullaalta kauppakeskus Hansaan on saanut käyttäjiltä niin hyvää palautetta, että se on kiirinyt naapurikaupungin korviin saakka. Kun aktiiviset lavialaiset kyselivät Porista, olisiko Laviasta mahdollisuus päästä ostoksille Poriin, kääntyi Porin joukkoliikennesuunnittelija Ulvilan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Kimmo Vepsän puoleen.
– Lupasin selvitellä, voisiko Kullaalta Ulvilan keskustaan kulkeva palvelulinja laajentua Laviaan saakka. Tämä on hyvä yhteistyön avaus Porin ja Ulvilan välillä, Vepsä sanoo.

Palvelulinja käynnistettiin viime talvena ensin pilottina. Kullaalta lähtevän linjan kaikki matkalaiset ovat kuitenkin ottaneet linjan omakseen ja pilotti jatkoi toimintaansa yli koko kesän.
– Palvelulinjan kysyntä ylitti odotukset ja kaikilta on tullut linjasta pelkästään positiivista palautetta. Olemme neuvotelleet Hansan kanssa lounastarjouksen palvelulinjalla kulkeville ja yritän säännöllisesti käydä matkustajia tapaamassa. Lounaan äärestä kuuluu aina iloinen puheensorina, Kimmo Vepsä kertoo.
Ulvilan haja-asutusalueilla asuu paljon eläkeläisiä, joilla ei ole käytössä omaa autoa. Palvelulinjan kyydissä pääsee hoitamaan viikoittaiset ruokaostokset.
– Lisäksi se, että pääsee kerran viikossa tapaamaan tuttuja on lähes parasta ennaltaehkäisevää terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä.

Palvelulinjan kuljetuksesta vastaa Kuljetukset Mäkinen, joka myös ottaa vastaan tilaukset ja suunnittelee niiden pohjalta reitin.
– On todella hienoa, että palveluntuottaja huolehtii linjasta kokonaisuudessaan ja vastaa reitityksestä. Kilpailutuksen myötä he ajavat palvelulinjaa myös koko ensi vuoden, Kimmo Vepsä kertoo.
Hän on myös tiedustellut alustavasti palvelutuottajan mietteitä reitin laajentamisesta.
– Bussi on yleensä aina ihan täynnä ja muutaman kerran palvelulinjalle on jouduttu ottamaan toinen bussi. Asko Mäkisen mukaan toinen auto voisi tarvittaessa lähteä Laviasta. Toinen auto voisi kulkea Ulvilan keskustaan Valtatie 11:n eteläpuolta ja toinen kerätä ihmiset kyytiin pohjoispuolelta. Yksityiskohdista ja käytännön toteutuksesta emme ole kuitenkaan vielä ehtineet sopia.
Lavialaisten toive päästä Poriin ei kuitenkaan Vepsän mukaan todennäköisesti Kullaan ja Ulvilan välisellä palvelulinjalla toteudu.
– Palvelulinjan malli on tehty helpoksi. Ulvilan keskustassa on apteekkipalvelut ja mahdollisuus lounastaa. Ruokaostokset voi tehdä parissa eri kaupassa. Välillä olemme jopa yhdistäneet reissuun käynnin ikäihmisten kohtaamispaikka Santrassa. Ulvilassa on riittävät palvelut lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Näin palvelulinjalle riittää vain yksi päätepysäkki. Mutta kyllä me toki olemme valmiita miettimään uusiakin avauksia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp