Kuvaajakaksikko niitti kunniaa

Artturi Kuja-Kanto ja Tommi Norolahti (takana) toteuttivat palkitun videon viime kesänä. Siltä reissulta on tämäkin Kuja-Kannon ottama kuva.
Artturi Kuja-Kanto ja Tommi Norolahti (takana) toteuttivat palkitun videon viime kesänä. Siltä reissulta on tämäkin Kuja-Kannon ottama kuva.

 

Kullaalaiset Artturi Kuja-Kanto ja Tommi Norolahti saavuttivat toisen sijan valtakunnallisessa metsäaiheisessa videokilpailussa.

Jukka Silvast
LUT-yliopisto yhteistyössä Marjatta ja Eino Kollin säätiön kanssa järjesti lukiolaisille, 2. asteen metsäalan opiskelijoille sekä Suomen partiolaisille suunnatun kilpailun, jonka avulla kannustettiin nuoria tutustumaan metsiin, niiden merkityksiin ja mahdollisuuksiin sekä ideoimaan tulevaisuuden ratkaisuja.
Artturi Kuja-Kanto ja Tommi Norolahti iskivat kätensä aiheeseen, kuvasivat videon Joutsijärven maastoissa ja voittivat toisen sijan. Metsä360-kilpailun palkitut videot julkistettiin Lahden Tiedepäivässä viime viikon torstaina.
Arttri Kuja-Kanto ottaa uuden, vuosi sitten tekemänsä aluevaltauksen kuvauksen maailmaan niin tosissaan, että jättää opinnot Ulvilan lukiossa.
– Kirjoilla vielä olen. Aion hankkia joskus aikuislukion paperit, hän jutteli maanantaina tulevaisuudestaan.
Hän perusti kaksi kuukautta sitten yrityksen, KujisPhoto Oy:n. Vajaan vuoden intonsa työhön suunnannut nuorukainen sanoo tänään, että töitä kuvausalalla on kädet ns. täynnä.
– Lähden nyt videopuolta kehittämään – mainoskuvauksia ja ilmakuvauksia, erilaista tapaa, hän juttelee.

Metsä360-kilpailu hänen mukaansa oli kuin tehty kullaalaisille. Valmiiksi metsämaisemissa asuvina ympäristö oli tuttua, kosketus metsään valmiina.
Meidän metsä -video toi toisen sijan. Raadin mielestä nuorten omakohtainen kuvaus tuo hyvin esiin metsän merkitystä ja mahdollisuuksia etenkin retkeilyn näkökulmasta. Video houkuttelee hyppäämään ennakkoluulottomasti metsien tarjoamiin seikkailuihin, kuitenkin luontoa ja metsää kunnioittaen. Video on äänimaailmaltaan rikas ja visuaalisesti hieno, kunnianhimoinen toteutus.
Kuja-Kanto sanoo, että hän videoteoksissaan viljelee nopeatempoisesti etenevää tyyliä. Tyyli miellytti raatia, ja palkintorahaa kaksikko sai 2 000 euroa.
Teos sai olla korkeintaan viisi minuuttia pitkä.
– Olihan palkinto yllätys ja hyvää tuuriakin oli mukana.

Hän jatkaa tästä eteenpäin yrittäjän tiellä. Tarkemmin on ratkaisematta, miten kuvaukseen liittyvät opinnot tulevat vastaan. Asepalvelus Puolustusvoimissa tulee sekin eteen vuoden kuluttua talvella ja mahdollinen muutto muutenkin pois kotoa.
Ensimmäinen palkinto (3 000 euroa) meni Vihdin lukioon: Metsä kuuluu meille kaikille. Toteuttajat Konsta Lähde, Eemeli Sjöblom ja Juulia Käräjämies.
Tarkemmin kullaalaisten videon toteutukseen pääsee kurkistamaan myös Meidän metsä – Behind the Scenes -videon kautta.
Metsä360-kilpailu järjestettiin tänä vuonna toista kertaa.

——————————

INFO

LUT-yliopisto
LUT-yliopisto (Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT) on toiminut vuodesta 1969 edelläkävijänä tekniikan ja talouden yhdistävänä tiedeyliopistona.
Yhteisössä noin 6 500 opiskelijaa ja asiantuntijaa. Toimintaa kahdella kampuksella, Lappeenrannassa ja Lahdessa.
Poimintoja yliopiston kotisivuilta:
”Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja tekniikan ja talouden osaamisella. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi.”
”Edistämme tieteellisestä tutkimuksesta syntyvää yritystoimintaa. Tästä osoituksena on yliopiston oma yrityskiihdyttämö Green Campus Open, joka tukee LUTin tutkimukseen perustuvia uusia yrityksiä.”
”Toimintaamme tukevat arvomme: rohkeus menestyä, intohimo luoda uutta tieteen avulla ja tahto rakentaa hyvinvointia.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp