Kaupungintalon suunnitelma vesittyi – etätyö jatkuu

Kaupungintalon ovet pysyvät kiinni aikakin 31.10. saakka. Kuva: Pauliina Vilpakka

Ulvilan kaupunki on vielä varovainen avaamaan kaupungintalon ovia koronapandemian vuoksi.

Jukka Silvast
Ulvilan kaupungin suunnitelmissa oli kaupungintalon palvelujen palauttaminen ensi maanantaina ennen koronaa vallinneeseen tilaan. Se olisi merkinnyt viranhaltijoiden paluuta fyysisesti kaupungintalon seinien sisään ja viraston ovien avaamista.
Näin ei kuitenkaan käy, vaan johtoryhmässä tiistaina päätettiin, että tällä hetkellä vallitsevat käytännöt jatkuvat ainakin 31.10. saakka.
Henkilöstöpäällikkö Anne-Riitta Tuominen lähetti henkilöstölle tiedotteen tiistaina. Hän sanoo, että päätös perustuu Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmän (ATTR) tilannearvioon ja suositukseen, jossa suositellaan etätyön teon mahdollistamista. Eli ovet kaupungintalolla pysyvät suljettuina, ja tapaamisista on sovittava erikseen.

Ennen koronapandemian saapumista Ulvilalla ei ollut etätyöohjeistusta lainkaan. Kun työskentelytapoja jouduttiin miettimään uudelleen, kaupunginhallitus hyväksyi uudet ohjeet.
– Ohjeen mukaan työviikkoon voidaan sisällyttää 1–2 työpäivää etänä esimiehen kanssa siitä sopien, Tuominen sanoo.
Mitä korona-ajasta sitten voisi jäädä pysyväksi uuteen normaaliin? Tuominen näkee, että ainakin perusohjeen soveltaminen arkeen on yksi mahdollisuus.
– Ei koronasta ole päästy marraskuussa irtaantumaan ja jos palataan ns. normaaliin, aika tarkkaan kaupungintalollakin täytyy miettiä, miten käydään esimerkiksi ruokailemassa tai kahvilla, Tuominen sanoo.

Kaikki turvaväli- ja maskisuositukset pitää miettiä vielä tarkemmin. Tuomisen mukaan ihmiset haluavat jo tulla takaisin työpaikoilleen ja työyhteisöön työkavereidenkin tapaamisen vuoksi.
– Koronapandemia ja etätyö ovat tuoneet haasteita, työnjohdollistakin haastetta. Kun ollaan läsnä, voidaan nopeasti toimia käymällä vaikka toisen työhuoneessa keskustelemassa.
Tuomisen mielestä jo opituista Teams-palvereista huolimatta, jotenkin sähköinen kommunikointi hidastaa työntekoa.

Ulvilan etätyöpäätökset koskettelevat pääosin kaupungintalon henkilökuntaa. Muualla tehdään etätyötä mahdollisuuksien mukaan. Kaupungintalolla fyysisesti läsnä ovat etupäässä teknisen toimen työntekijät. Muut käyvät virastossa tarpeen mukaan.

Kaupungintalolla on koronakaudella remontoitu muun muassa valtuustosalia. Hallintopäällikkö Timo Forsten ei vielä varmuudella tiedä, kokoontuuko valtuusto seuraavaan kokoukseensa 15.11. kaupungintalolla. Puheenjohtaja Anne Holmlund edellisessä kokouksessa näin kuitenkin jo kertoi. Koronatilanne sen jälkeen on kääntynyt huonompaan suuntaan maakunnassa.
Valtuustosalista on yksi valtuutettujen käyttämistä istumarivistöistä poistettu kokonaan, valaistusta ja audiovisuaalista laitteistoa uusittu ja streemaamistakin kokeiltu.
– Salissa on aiempaa enemmän tilaa valtuutetuille, Forsten kertoo muutoksista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp