Kaupunginjohtaja mittaa sivistysjohtajan käytöksen sopivuuden

Kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka (kuva) sanoo itse arvioivansa sivistysjohtaja Kimmo Vepsän tekemiset. Osapuolia kuullaan kuluvalla viikolla. Kuva: Jukka Silvast
Kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka (kuva) sanoo itse arvioivansa sivistysjohtaja Kimmo Vepsän tekemiset. Osapuolia kuullaan kuluvalla viikolla. Kuva: Jukka Silvast

Kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka sanoo, ettei tämän kaltaista ratkota toimielimissä – tämä on työnjohdollinen asia.

Jukka Silvast
Lukion musiikkiluokkalaiset laittoivat sivistysjohtaja Kimmo Vepsän aseman vaakalaudalle, kun he vaativat Vepsän eroa ja Vepsän käytöksen arviointia kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa. Sivistysjohtaja, lukion vararehtori ja musiikkilinjalaiset tapasivat syyskuu puolivälissä ja tapaaminen nauhoitettiin.
– Kiihtymystä oli havaittavissa niin Vepsällä kuin oppilaillakin, sanoo nauhan kuunnellut Löfbackan ja myöntää, että sivistysjohtajan suusta tuli myös harkitsematonta tekstiä ja äänenvoimakkuudetkin nousivat.
Kaupunginjohtajan mukaan Vepsän toimia arvioidaan työnjohdollisena asiana. Löfbacka järjestää osapuolten kuulemisen kuluvan viikon aikana.
– Työnantaja sitten ratkaisee, onko huomautettavaa tai varoituksen aihetta. Kaupunginjohtaja vastaa tästä viranhaltijana, hän tiivistää.

Löfbacka näkee, ettei kohuun johtanut tapaaminen mennyt ihan putkeen ja se selvitetään kuluvalla viikolla. Tapahtumat liittyvät tapaamiseen, missä aiheena oli muun muassa alkaneen lukuvuoden musiikkiopetuksen käynnistyminen ja tarjolla oleva opetuksen taso, mihin oppilaat eivät ole tyytyväisiä. Kaupunginjohtaja huomauttaa, ettei opetuksen tason arviointi koulunkäynnin alkumetreillä ollut välttämättä oikea ajankohta.

Jo viime keväänä musiikkilinjan noin 60 oppilasta tulivat ulos kirjallisella kannanotolla, joka osoitettiin silloin sivistysjohtaja Vepsälle. Tätä ennen kaupunki ilmoitti, että musiikkilinjan yksilöopetus loppuu vuoden 2020 keväällä. Yksilötuntien jatkuminen oli oppilaiden vahva toive. Kehittämisehdotuksia varten perustettu työryhmä mietti talvella ratkaisumalleja lopetettujen yksilötuntien säilymiselle. Jo keväällä tilanne kuohui, kun oppilaat syyttivät päättäjiä siitä, ettei oppilaita kuultu päätöksiä tehtäessä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp