Kaunokkitien ilme on nyt erilainen – iso operaatio vei joulukuusen kaikkien iloksi kirjaston pihaan

Vahva kuusi antautui kaatajien käsissä Kaunokkitiellä.
Vahva kuusi antautui kaatajien käsissä Kaunokkitiellä.

Maarit Kautto

Juha Hernbergin lahjoittama valtava joulukuusi matkasi tiistaina Kaunokkitieltä kirjaston pihaan ilahduttamaan kaikkia ulvilalaisia. Vanhankylän koulun ekaluokkalaiset sytyttävät kuusen valot 1. adventin kunniaksi perjantaina 25. marraskuuta aamupäivällä.

– Valot saavat loistaa kalliista sähköstä huolimatta aivan normaalisti loppiaiseen saakka. Tässä asiassa ei tingitä, työnjohtaja Jani Lahtinen Ulvilan kaupungilta lupaa.

Ihan yksinkertaista ei valtavan puun nostaminen ja kuljettaminen ollut. Kaikkiaan operaatio kesti useita tunteja, vaati monen henkilön työpanoksen, metrikaupalla kiinnitysliinoja, henkilönostimen ja pitkän lavettiauton. Leveän kuljetuksen aikana oli liikennettäkin pysäytettävä.

-Kirjaston pihaan, lukion puoleisten tuijien juurelle on upotettu iso portaalijalka, johon kuusen runko tiputetaan ja kiilataan paikoilleen, Jani Lahtinen selvitti.

Moottorisahaa käytteli puistotyöntekijä Jari Palomäki. Hän arvioi kuusen noin 20 metriä korkeaksi. Kun kuusi oli Hernbergien pihasta katkaistu ja onnistuneesti nostettu kuljetuslavetille, Jari Palomäki laski kannosta vuosirenkaita.

-Tämä puu on noin 40-vuotias, hän totesi.

Jani Lahtisen mukaan Ulvilan asukkaat ovat vuosien saatossa lahjottaneet hienoja kuusia kaikkien yhteiseksi iloksi, mutta kaupungilla on myös itsellään jemmassa puistoissa kasvavia, joulukuusiksi sopivia puita.

-Kuusen hakeminen puistosta aiheuttaisi tällaisella kelillä kuitenkin niin suuria vahinkoja nurmikoille, että mieluummin otimme tämän, jonka sai suhteellisen siististi asfalttitien reunasta, Lahtinen kiteytti.

Kuusen omistaja itse oli tapahtumahetkellä töissä, eikä näin ollen päässyt seuraamaan operaatiota.

-Hiukan surettaa komean kuusen lähtö, mutta toisaalta se oli jo kasvanut turhan isoksi ja varjostikin liikaa, Juha Hernberg kommentoi puhelimitse.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp