Karhuseutu löysi uuden kodin Ulvilasta

Jukka Vilponiemi
Maaseudun ihmisten ja yhteisöjen elinolojen kehittämiseen tähtäävä Karhuseutu ry on siirtänyt toimipisteensä Porin keskustasta Ulvilaan.
Vaikka Ulvilan Friitalaa ei voi pitää mitenkään syvänä maaseutuna, se on toiminnanjohtaja Aapo Kivenmaan mukaan kuitenkin lähempänä ominta aluettaan kuin Porin ydinkeskusta.
– Toimialueeseemme kuuluvat Ulvilan lisäksi Harjavalta, Kokemäki, Nakkila ja Porin maaseutualueet. Tukikelpoisella alueella asuu noin 53 000 ihmistä. Porin maaseutualueella asuu noin 21 500.

Karhuseutu ry on yksi Suomen 52 Leader-toimintaryhmästä, jotka saavat rahoituksensa pääosin EU:sta, valtiolta ja kunnilta.
Leaderin toiminta-ajatus on se, että julkista valtaa siirretään paikallisille. Se avaa mahdollisuuden kehittää kotiseutua paikallisten tarpeiden mukaan ja paikallisin voimin.
– Lähtökohtana on, että alueen asukkaat, yhdistykset tai muut yhteisöt voivat ideoida kehittämishankkeita, jotka parantavat alueen elinoloja tai viihtyisyyttä. Monet hankkeet liittyvät esimerkiksi liikuntaan tai muuhun vapaa-aikaan, ja joita kunnat eivät voi toteuttaa, Kivenmaa kiteyttää.

 

 

Kuvassa: Aapo Kivenmaa, hankeasiantuntija Niina Harju ja hankekoordinaattori Katri Mäenpää työskentelevät Karhuseutu ry:ssä Ulvilassa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp