Itsenäisyyspäivän video julki maanantaina Ulvilassa

Kuvassa videoon tulevaa materiaalia tallentamassa CoveBy Ulvilan lukiosta.

Kaupunginjohtaja Löfbacka pohtii, että koronan jälkeen pitäisi ehkä pohtia uusia itsenäisyydenpäivän vieton tapoja Ulvilaan.

Jukka Silvast
Ulvilan perinteisiä itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia ei pystytty palauttamaan tänäkään vuonna käytäntöön. Kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka miettii, että kun koronapandemia antaa periksi, olisiko silloin tilaa jopa joillekin uusille juhlimistavoille. Tai sitten jatketaan vuoden 2019 järjestelyjen tyyliin.

Itsenäisyyspäivä ensi viikonvaihteessa huomataan monella tapaa. Jos Lions-järjestö ja yrittäjäyhdistys aloittavat viikonvaihteen Hansa-kauppakeskuksessa Joulubasaari-tapahtumalla lauantaina, niin sunnuntaina kello 17–19 Kaskelotin ympäristö omistetaan kaupungin vapaa-aikatoimen loihtimalle Itsenäisyyden polku -tapahtumalle.
Tapahtumaan kuuluu kynttiläpolku, jonka varrella on tehtäviä ja itsenäisyyteen liittyviä tekstejä. Lopuksi pääsee nauttimaan mehusta ja pipareista.
– Se on perhetapahtuma, Löfbacka korostaa.

Koronapandemia suosii ulkoilmaohjelmaa. Silti jumalanpalvelus kirkossa maanantaina on sisätiloissa. Kello 10 alkavan palveluksen jälkeen sankarihaudoille lasketaan seppeleet perinteiseen tapaan.
Jumalanpalvelus on normaali avoin kirkollinen tapahtuma maanantaina kello 10–11.30. Uusimmat koronarajoitukset alueella eivät koske jumalanpalveluksia eikä hengellisiä tilaisuuksia. Seurakunnan kansliasta kerrotaan, että tilaa on riittävästi turvavälienkin noudattamiseen ja kasvomaskeja suositellaan.

Toisena vuonna peräkkäin julkistetaan tuore itsenäisyyden juhlavideo. Maanantaina kello 12 alkaen siihen pääsee kiinni linkistä, joka löytyy kaupungin kotisivuilta ja kaupungin Youtube-kanavalta.
Tekijäryhmään kuuluva kulttuurityöntekijä Tanja-Annika Sillanpää kertoo, että sisällön vahvana elementtinä ovat suomalainen luonto ja metsä. Video on viime vuoden julkaisua selvästi lyhyempi, ehkä vartin mittainen.
Sisältöön kuuluvat lasten esitys, nuorisoyhtyeen esitys sekä yksi virallisempi puhe.
– Olemme antaneet esiintyjille vapaat kädet, Sillanpää avaa hieman sisältöä.

Kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka huomauttaa, että juhlavideo tietysti on vapaasti aikataulullisesti katsottavissa, mutta jos seniori-ikäiset tai vanhukset eivät ole itse tottuneita tietotekniikan käyttäjiä, nuoremmat olisivat maanantaina avustamassa.
Kaupunginjohtaja aikoo olla paitsi yhtenä puhujana Joulubasaari-tapahtumassa lauantaina, myös perheen kanssa Kaskelotin maastossa Itsenäisyyden polulla sunnuntaina. Maanantaina hänen ohjelmaansa kuuluvat jumalanpalvelus ja seppeleenlasku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp