Haastava ja monipuolinen työ houkutteli hallintopäälliköksi

Ulvilan kaupungintalo on ollut jo aikaisemmin tuttu paikka Kirsi Sainio-Lehtimäelle. Työhön hän on tarttunut innoissaan sekä nöyrin ja avoimin mielin. Kuva: Katri Mäenpää
Ulvilan kaupungintalo on ollut jo aikaisemmin tuttu paikka Kirsi Sainio-Lehtimäelle. Työhön hän on tarttunut innoissaan sekä nöyrin ja avoimin mielin. Kuva: Katri Mäenpää

Ulvilan kaupungin hallintopäällikön toimenkuva vastaa Kirsi Sainio-Lehtimäen unelmatyötä.

Kirsi Sainio-Lehtimäki aloitti Ulvilan kaupungin hallintopäällikkönä toukokuun puolivälissä. Aikaisemmin vaativissa markkinoinnin, viestinnän, tapahtumatuotannon sekä projektijohtamisen ja -kehittämisen tehtävissä työskennellyt Sainio-Lehtimäki päätyi hakemaan virkaa muun muassa sen monipuolisen tehtäväkuvauksen vuoksi. Hallintopäällikön päätehtävä on vastata kaupunginhallituksen ja valtuuston päätöksenteon valmistelusta ja toimia pöytäkirjan pitäjänä. Sen lisäksi hallintopäällikkö osallistuu kaupungin strategioiden ja ohjelmien valmisteluun, ohjaa ja tukee kaupungin viestintää ja hankintoja sekä toimii esihenkilönä hallintoyksikölle, joka vastaa kaupungin päätöksenteon valmistelusta, henkilöstöhallinnosta ja asianhallinnosta.
– Tehtävänkuvan monipuolisuus ja haasteellisuus tuntuivat houkuttelevilta ja koin, että minulla olisi annettavaa tehtävään. Lisäksi olen aina valmis oppimaan uutta. Kun Ulvilan hallintopäällikön tehtävä tuli hakuun, tuntui se tähän elämäntilanteeseeni sopivalta unelmatyöltä.
Ensimmäiset viikot ovat myös vastanneet mielikuvaa.
– Olen ollut todella innoissani ja kiitollinen saamastani tilaisuudesta. Oppimista on todella paljon ja perehtyminen vie vuoden. Kun on kerran tehnyt kaikki asiat itse, sujuu se seuraavana vuonna jo näppärämmin.

Kirsi Sainio-Lehtimäki on Kokemäeltä kotoisin, mutta muuttanut Poriin vuonna 2007. Ulvila on hänelle entuudestaan tuttu kaupunki.
– Olen työskennellyt monia vuosia matkailun ja markkinoinnin parissa Kokemäellä ja Porissa. Niissä tehtävissä yhteistyötä on tehty yli kuntarajojen ja erityisesti Ulvilan matkailutoimijat ovat tulleet tutuiksi. Posekin yhteyspäällikkönä pääsin tekemään yhteistyötä Ulvilan Kettumetsän luomisen parissa, hän kertoo.
Lisäksi Sainio-Lehtimäki asuu Koivistonluodossa eli aivan Ulvilan kainalossa.
– Suosikki lenkkeilyreittini kulkee joen ja Tampereentien yli Ulvilan Saareen. Siellä näkee vuoden kierron hienosti. Käyn usein kääntymässä Ulvilan kirkon pihassa ja keväisin seuraan, milloin krookukset puhkeavat kukkaan.
Vapaa-ajasta suurin osa kuluu veneellä. Veneily on Sainio-Lehtimäen ja hänen miehensä yhteinen harrastus.
– Meillä on laituripaikka Reposaaressa ja veneilemme lähisaaristossa sekä Turun ja Ahvenanmaan saaristoissa. Veneilyharrastus alkaa toukokuun puolivälissä ja jatkuu lokakuulle. Se tuo hyvää vastapainoa työlle, koska veneessä ollaan sään ja luonnon armoilla.
Lisäksi tuore hallintopäällikkö on monipuolinen kulttuurin harrastaja.
– Käyn teatterissa, konserteissa ja taidenäyttelyissä. Museokorttikin vilahtaa ahkerasti.

Vaikka hallintopäällikön tehtävä on päätöksenteon taustalla, toivoo Kirsi Sainio-Lehtimäki kuntalaisten olevan häneen yhteydessä matalalla kynnyksellä. Hän suhtautuu tehtäväänsä avoimin mielin ja nöyrästi.
– Ajattelen, että aina on parempi kysyä kuin olettaa asioita. Viisaus ei asu yhdessä ihmisessä, vaan paras lopputulos saavutetaan yhteistyössä. Ja yhdessä olemme luomassa elinvoimaista tulevaisuuden kuntaa ulvilalaisille asukkaille ja yrityksille.

Katri Mäenpää

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp