Ennakkoäänestys pääkirjastossa alkoi reippaasti

Mari ja Hannu Naukkarinen äänestivät ensimmäisten joukossa pääkirjaston ennakkoäänestyspisteessä.

Aluevaalien ennakkoäänestysprosenttia Ulvilassa on vielä vaikea veikata, mutta pääkirjastolla keskiviikon aloitusta voi luonnehtia vilkkaaksi.

Jukka Silvast
Aluevaalien ennakkoäänestys Ulvilan pääkirjastossa alkoi keskiviikkona aamulla kello 10 yllättävän pirteästi. Keskiviikkoiltaan mennessä äänensä antoi 389 henkeä, joista 11 ääntä meni toiseen vaalipiiriin. Kullaan kirjaston äänestyspisteessä kävi 50 äänestäjää.

Väkeä oli liikkeellä vähintäänkin kesäisen kuntavaalin tapaan. Kirjaston suojiin syntyi jopa jonoa. Mari ja Hannu Naukkarinen Ulvilan Harjunpäästä olivat liikkeellä ensimmäisten joukossa. Rouva oli tehnyt valintansa vaalikoneen avulla.
– Helppo valinta oli, tein sen testin avustamana. Ei yksi, vaan aika monikin asia vaikutti valintaan, hän kommentoi.
Hannu Naukkarinen oli päättänyt ehdokkaastaan paljon aiemmin, joten valinta oli kirkkaana mielessä kirjastotalolle tultaessa.
Molemmat varustautuivat kasvomaskilla ja desinfioimaan kätensä. Aluevaali Mari Naukkarisen mielestä on yhtä tärkeä kuin mikä vaali tahansa – siten pystyy vaikuttamaan. Sen verran he avasivat valintalinjaansa, ettei ehdokkaan kuntataustalla ollut tässä tapauksessa merkitystä.

Ulvilalainen Jaana otti äänestyspaikalla mukaan oman kynän, kun sitä oli kerran suositeltu. Hän oli varautunut myös kasvomaskilla ja desinfioimaan kätensä. Hän siirtyi kirjastalon suojiin äänestämään heti ovien avauduttua kello 10.
– Ei valinta ollut helppo. Teen velvollisuuteni, hän kommentoi ennen kirjastoon astumistaan.
Hänen mielestään äänestämällä aluevaaleissa voi edes jotain tehdä Ulvilan puolesta, sillä hän pelkää Porin vievän Ulvilan ajan myötä mennessään.
Hän valitsi ehdokkaan ajatellen Ulvilan puolustamista.

– Oletteko tulossa äänestämään? No sitten käsidesiä käsiin, opasti keskusvaalilautakunnan sihteeri Timo Forsten sisään kirjastolle saapuvia. Hän pohti, että oma riskinsä koronaviruksen leviämiselle syntyy, ovathan äänestäjät ja kirjastossa muutoinkin asioivat samassa hallitilassa, vaikkakin äänestäjät ohjataan ovelta suoraan äänestyspisteelle. Varotoimiin koronan vuoksi oli selvästi panostettu.
Myös Forsten arvioi, että ennakkoäänestyksen alku sujui kuntavaalien vilkkaudella. Forsten ennakoi jo viime viikon Ulvilan Seudussa, että äänestämässä kannattaa käydä ennakkoon koronaturvallisuuden vuoksi ja valitsemaan vielä sellaisia kellonaikoja, jolloin ruuhkaa voisi välttää.

Forsten näki, että nyt väki käy uurnilla etupainotteisesti, liekö syynä paisuva koronapandemia.
Toinen kaupungin ennakkoäänestyspaikoista sijaitsee Kullaan kirjastossa. Lajinsa ensimmäisen aluevaalin varsinainen äänestyspäivä on 23.1.

Aamulla kirjastotalon pihaan saatiin rytinääkin aikaiseksi, kun viherkaistaleelta ryhmä puistotyöntekijöitä kaatoi yli 10-metriseksi kasvaneen tuuhean kuusen. Kuusi kaatui kello 9.55.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp