Ääniharava Eveliina Ojala on lasten puolella

Kullaalainen Eveliina Ojala on myös näkyvästi puolustanut Koskin ja Kullaan asemaa Ulvilan kyläkentässä. Hän on yksi Pro Kullaa ry:n perustajista.
Kullaalainen Eveliina Ojala on myös näkyvästi puolustanut Koskin ja Kullaan asemaa Ulvilan kyläkentässä. Hän on yksi Pro Kullaa ry:n perustajista.

Ulvilassa seurakuntavaalien ääniharavaksi nousi uusi ehdokas, kullaalainen kahden lapsen äiti Eveliina Ojala. Hän sai yhteensä 69 ääntä.

Katri Mäenpää, kuva Jukka Silvast
Ulvilassa seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus näyttää nousseen hieman neljän vuoden takaisista vaaleista. Ulvilan seurakunnan äänestysprosentti oli vielä vahvistamattoman tuloksen mukaan 15,8, kun vuonna 2018 jäätiin 14,4 prosenttiin. Nuorista 16–17-vuotiaista äänensä kävi antamassa lähes joka kymmenes nuori.
Eniten ääniä Ulvilassa sai Perinteen pohjalta tulevaisuuteen -listalta ensimmäistä kertaa ehdolle asettunut Eveliina Ojala. Hän sai vaaleissa yhteensä 69 ääntä.
– Olen oikeasti todella yllättynyt ja hyvin kiitollinen luottamuksen osoituksesta. Ei tätä vielä oikein ole sisäistänyt, hän tuumaa äänestystuloksesta maanantaina.

Eveliina Ojala asuu Kullaan Koskissa. Hänellä on 2- ja 5-vuotiaat lapset, joten toimintaterapeuttina Satasairaalassa työskentelevä nuori nainen elää elämän ruuhkavuosia. Ehdolle hän päätti lähteä, koska kuluneen vuoden aikana hänelle on herännyt halu vaikuttaa oman alueen asioihin.
– Lisäksi olemme lapsiperheenä paljon osallistuneet seurakunnan tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Ne ovat tuoneet sisältöä omaan elämään. Toiveena on, että tapahtumia ja toimintaa olisi jatkossakin yhtä hienosti.
Vaikka Eveliina on kotoisin Kullaalta ja hän asuu perheensä kanssa siellä jälleen, haluaa hän olla koko Ulvilan asialla. Ennen kuin perhe muutti takaisin Kullaalle, asuivat he Friitalan keskustassa. Kullaalla Eveliina tunnetaan muun muassa Koskin koulun puolestapuhujana. Lisäksi hän oli mukana perustamassa uutta yhdistystä, Pro Kullaa ry:tä.
– Yhdistyksen tavoitteena on kasvattaa yhteisöllisyyttä ja lisätä kylähenkeä myös eri kylien välillä. Yhdistyksen ajatuksena on, että lyödään hynttyyt yhteen laajemmin.

Eveliina Ojala on 31-vuotias. Hän on erityisen iloinen siitä, että kirkkovaltuustoon valittiin muitakin nuoria ehdokkaita.
– Jonkin verran taisi olla vaihtuvuutta ja se on hyvä asia. Uudet valtuutetut tuovat uusia ideoita, mutta vanhojen konkareiden kokemustakin tarvitaan.
Kirkkovaltuutettuna Eveliinan sydäntä lähellä on kolme asiaa. Ensinnäkin hän puhuu lapsiperheiden asioiden puolesta. Toiseksi Eveliinan mielestä olisi hyvä kehittää kirkon tarjoamaa keskusteluapua. Kolmanneksi hän painottaa alueellista tasapuolisuutta.
– Kullaalla on hieno kirkko ja juuri remontoitu seurakuntakoti. Toivon, että seurakunnan toiminta jatkuu yhtä monipuolisena ympäri Ulvilan.

Äänestysaktiivisuus oli Ulvilassa parempi kuin koko maassa keskimäärin. Kun kolmen seurakunnan tulokset vielä puuttuivat, äänestysprosentti Suomessa oli 12,7 prosenttia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp